Bustocht: Een eeuw Volkshuisvesting

Museum Het Schip organiseert samen met andere partners van 13 tot 23 juni, voor het eerst, het internationale ‘Social Housing Festvial’. Met tentoonstellingen, excursies en debat over sociale huisvesting. Onderdeel van het programma is deze bustocht langs de geschiedenis van de Nederlandse Volkshuisvesting. Van een 19e eeuws krotje naar de paleizen van de Amsterdamse School en de moderne flats van het Nieuwe Bouwen en het Algemeen Uitbreidingsplan. Tijdens de busexcursie wordt een bezoek gebracht aan een naoorlogse woning in de Westelijke Tuinsteden: de museumwoning van het Van Eesteren Museum.

Data en tijd: 11 juni – 23 juni 2017 / 13:30 – 16:00
Kosten: € 40,00
Korting met Museumjaarkaart: € 26,00.
Inclusief bezoek en rondleiding bij Museum Het Schip en een bezoek aan de museumwoning van het Van Eesteren Museum.
Reserveren: via Museum Het Schip.

Museum Het Schip

Vaartocht Van Eesteren Museum door Amsterdam Nieuw-West. Foto: Marjori Hong (www.gefladder.nl). Presentatie Coalitie-akkoord