Start Crowdfundactie Rock-tentoonstelling

Rock en bouw mee!
Het Van Eesteren Museum is een crowdfundactie gestart voor de nieuwe tentoonstelling We built this city on Rock & Roll, die dit najaar te zien zal zijn in het paviljoen. Door de tijdelijke sluiting van het museum als gevolg van de coronamaatregelen, loopt het Van Eesteren Museum momenteel veel bezoekersinkomsten mis. Om de tentoonstelling en het bijbehorende randprogramma toch in volle glorie te kunnen realiseren, roept het museum alle nozems, pleiners, dijkers, rockers en andere (muziek)liefhebbers daarom op om te helpen en bij te dragen aan deze tentoonstelling. 20% van het doelbedrag heeft het museum al weten te realiseren, maar het komt nog € 5.000 tekort. Wilt u het museum ook helpen en deze actie steunen? Dat kan nog tot en met 16 juni! Kijk snel op voordekunst.nl om te zien hoe dat kan.

Waaraan draagt u bij?
Met uw bijdrage helpt u de tentoonstelling – en het randprogramma – niet alleen inhoudelijk te realiseren, maar vooral ook ruimtelijk. Voor de tentoonstelling zal namelijk met steigers een extra verdieping in het Van Eesteren Paviljoen worden gebouwd waarmee het museum zowel bezoekers als medewerkers een corona-veilige en prettige omgeving kan bieden. Met voldoende ruimte voor afstand tussen elkaar. Om deze veilige omgeving te kunnen creëren, heeft het museum uw steun hard nodig. Rock, bouw (build) en crowdfund deze zomer dus mee aan het Van Eesteren Museum en doneer via voordekunst.nl.

We built this city on Rock & Roll
De nieuwe tentoonstelling We built this city on Rock & Roll vertelt over de opkomst van jeugdcultuur in de jaren 50, 60 en 70 en de centrale rol die muziek, en de rockhelden en popiconen, daarin speelt. Met de tentoonstelling transformeert het Van Eesteren Paviljoen in een poppaleis en staat het programma van het museum helemaal in het teken van de Amsterdamse jeugdcultuur van vroeger en nu. De basis van deze tentoonstelling vormen de bijzondere foto’s van rocksterren en popidolen uit de jaren zestig, zeventig en tachtig door Gijsbert Hanekroot. Ook wordt er een uitgebreid randprogramma met creatieve muziek- en fotografie workshops geprogrammeerd. Lees hier meer over de tentoonstelling.

De tentoonstelling wordt, zoals nu wordt voorzien, dit najaar geopend.

Verkoop Tussen Kunst & Vintage. Vrijwilliger Jennifer toont telefoon. Foto: Anna Ietswaart.