De Kracht van de Tuinsteden

Wat is de kracht van de Westelijke Amsterdamse Tuinsteden vandaag de dag? Hoe is het om te wonen in stedenbouwkundig erfgoed? Dat zijn vragen die kunstenaar Pernille Lonstrup bewoners van Nieuw-West stelde in het participatieproject De Kracht van de Tuinsteden.

Verhalen van bewoners
Als onderdeel van het project De Kracht van de Tuinsteden, kunnen bezoekers van het Van Eesteren Museum op een aantal dagen in september en oktober luisteren naar verhalen van huidige bewoners van Nieuw-West. Op 6, 12 en 13 september, en 3 en 4 oktober, vertelt acteur Marc Staljanssens, in de rol van museumgids, bezoekers de verhalen die bewoners in workshops van De Kracht van de Tuinsteden deelden met kunstenaar Pernille Lonstrup. Op de genoemde dagen worden de verhalen doorlopend vertelt tijdens openingsuren. Luisteren is gratis en vrijblijvend Vooraf aanmelden is niet nodig.

Data: 6, 12 en 13 september, en 3 en 4 oktober, doorlopend tussen 12.00-17.00 uur.

Kunstenaar Pernille Lonstrup
Pernille Lonstrup is een Deens-Nederlandse kunstenaar. In haar werk houdt zij zich bezig met verschillende vormen van communicatie, architectuur, theater en ruimtelijke vormgeving. Haar interesse ligt bij het zichtbaar maken van, wat zij noemt, blinde vlekken in onze onderlinge communicatie. Aan de hand van video, performance, geluidskunst en collage focust zij op ons (on)vermogen tot luisteren en wederzijds begrip.

Acteur Marc Staljanssens
De Belgisch-Nederlandse acteur Marc Staljanssens is professioneel acteur, gecertificeerd instructeur Sport- en Bewegingstheater en gediplomeerd Nationaal gids en gespecialiseerd in het geven van rondleidingen.

Tentoonstelling Kracht van de Tuinsteden
Een kleine tentoonstelling met alle resultaten van het participatieproject De Kracht van de Tuinsteden is te zien tegenover het Van Eesteren Museum, in New Metropolis. Daar is hij te bezoeken van 5 september t/m 4 oktober 2019. De tentoonstelling wordt feestelijk geopend op 5 september 2019, om 17.00 uur, door Suzanna Jansen, auteur van onder meer Ondanks de Zwaartekracht. Tijdens deze opening zal acteur Marc Staljanssens ook een aantal performances verzorgen. Iedereen is welkom de opening en de tentoonstelling te bezoeken. Meer informatie daarover is hier te vinden.

De Kracht van de Tuinsteden wordt mede mogelijk gemaakt door:

Van Eesteren Museum
Amsterdam Fonds voor de Kunsten
Mondriaan Fonds
New Metropolis
EFL Stichting
Combi Buurtwinkel


Uitgelicht

Verkoop Tussen Kunst & Vintage. Vrijwilliger Jennifer toont telefoon. Foto: Anna Ietswaart.


van Eesteren Museum