Doe mee, steun het Van Eesteren Paviljoen

Doe jij ook mee om dit prachtige plekje te realiseren?
Cornelis van Eesteren tekende aan de noordoever van de Sloterplas een boulevard, waar heel Amsterdam kon flaneren. Met op beide uiteinden een paviljoen, waarvan er een in de jaren zestig gebouwd werd. Nu, bijna tachtig jaar later, bouwt het Van Eesteren Museum op die andere plek zijn nieuwe onderkomen. En komt dat tweede paviljoen er. Het Van Eesteren Paviljoen. Eindelijk!

Wie is die Cornelis van Eesteren?
Het Van Eesteren Museum in Amsterdam Nieuw-West is vernoemd naar Cornelis van Eesteren. Hij was de stedenbouwkundige die in de jaren dertig de uitbreidingsplannen voor het naoorlogse Amsterdam tekende. De Westelijke Tuinsteden zijn op zijn tekentafel bedacht. Zijn motto was licht, lucht en ruimte. Daarmee bepaalde hij het gezicht van het huidige Nieuw-West.

Een plek voor iedereen
Hoe mooi is het als jij en andere bezoekers op deze unieke plek aan de Sloterplas ook een goede koffie kunnen drinken, of een lekkere tosti kunnen eten. Zodat iedereen uit de buurt, geïnteresseerden in het erfgoed van de jaren vijftig en zestig en Van Eesteren fans bij elkaar aan schuift in het paviljoen. Het Van Eesteren Paviljoen is graag zo’n plek. En jij helpt ons dat mogelijk te maken.

Voor de inventaris van het café
Voor een deel van de inventaris van het café hebben we minimaal een bedrag van 10.000 euro nodig, helemaal klaar en goed ingericht zijn we met 20.000 euro. Daarom is deze crowdfund opgedeeld in 2 x 10.000 euro. Voor 10.000 euro komt er een heel goed espressoapparaat, een tosti-apparaat, een koelkast, een vaatwasser en heel toepasselijke jaren vijftig stoelen. Maar we willen ook graag een mooie bar laten bouwen en een jaren vijftig wandkast installeren. Met 10.000 euro maken we een goed begin, maar met meer steun en support halen we de 20.000 euro en dat is nog beter! Als deze crowdfund slaagt dan openen we samen met jou de deuren van het ingerichte café in het najaar van 2017.

Bijzondere beloningen
Draag het paviljoen, het Van Eesteren Museum, de Sloterplas, de Westelijke Tuinsteden of je eigen buurt een warm hart toe! We hebben leuke beloningen voor je in petto zoals je eigen stoel als stamgast, een speciaal t-shirt en exclusieve rondleidingen.

Niet onbelangrijk
Het Van Eesteren Museum is een Algemeen Nut Beogende Instelling, ofwel een ANBI. Schenkingen aan het museum zijn fiscaal aftrekbaar. Over de doelstellingen van het museum staat van alles te lezen op deze pagina.

Voor bijdragen zie: www.voorjebuurt.nl/vaneesterenpaviljoen