Van Eesterengesprek #60: Daan Dekker, de Bijlmer & Van Eesteren

Het Van Eesterenmuseum organiseert op 17 mei het 60e Van Eesterengesprek: Daan Dekker, de Bijlmer & Van Eesteren.

Siegfried Nassuth, vervuld van mooie tropenherinneringen uit zijn jeugd in Nederlands-Indië, maar ook getraumatiseerd door oorlogservaringen, begint na de Tweede Wereldoorlog in Delft aan de studie bouwkunde. In Amsterdam wordt hij bouwmeester van het grootste project uit zijn tijd: de Bijlmermeer.

Een ruim opgezette wijk van honingraatflats met moderne woningen te midden van ongekend veel groen. In het recent verschenen boek De betonnen droom gaat Daan Dekker op zoek naar het verhaal van een mysterieuze en eigenzinnige stedenbouwkundige die ten zuidoosten van Amsterdam zijn droom hoopte te realiseren: een futuristische wijk waar de ultieme vrijheid beleefd zou worden en tegelijkertijd het collectief heilig zou zijn. Het liep anders. Een ontwerp vol grote idealen werd al snel ingehaald door de weerbarstige realiteit.

Wat zijn de overeenkomsten en verschillen met de Amsterdamse tuinsteden, die vóór de bouw van de Bijlmermeer tot stand kwamen naar ontwerp van Cornelis van Eesteren? Kom naar het Van Eesterenmuseum op 17 mei voor het 60e Van Eesterengesprek en gastspreker Daan Dekker vertelt je er alles over.

Datum: woensdag 17 mei 2017
Tijd: 20:00 – 22:00 uur
Locatie: Van Eesterenmuseum, Burgemeester De Vlugtlaan 125; Slotermeer
Kosten: € 5,00 incl. drankje

Koop kaarten

Daan Dekker – De Betonnen Droom. De biografie van de Bijlmer en zijn eigenzinnige bouwmeester.