Fietstocht Museum om de Hoek

Een aantal kleinere of buurtmusea in Amsterdam hebben zich verenigd in de samenwerking ‘Museum om de Hoek’. Ook het Van Eesteren Museum neemt hieraan deel.

Met deze samenwerking willen zij hun krachten bundelen en meer publiek delen in dat wat de ‘buiten-gebieden’ van Amsterdam te bieden hebben.

Bezoek de musea op de fiets op 9 juli
Op zondag 9 juli 2017 stappen we op de fiets voor een tocht langs verschillende buurtmusea in Amsterdam. Deelnemers aan ‘Op Bezoek bij Museum om de Hoek’ zijn: Indische Buurt Museum, Museum Perron Oost, Museum Amsterdam-Noord, Van Eesteren Museum en Street Art Museum Amsterdam. Op iedere locatie is iets moois te zien of te doen, op de eindlocatie drinken we een drankje op het succes van de dag.

Tijd en route
De tour duurt van 10 uur ‘s ochtends tot 4 uur ‘s middags, en deelnemers kunnen de route op eigen tempo afleggen. De route loopt van Amsterdam-Oost, via Noord, naar Nieuw-West, en is in totaal ongeveer 15 kilometer. Iedereen rijdt op z’n eigen fiets. Bekijk de route.

Meedoen
Deelname kost 16 euro, inclusief toegang tot alle musea, een kop koffie of thee onderweg en een drankje achteraf. Al het geld komt ten goede aan de deelnemende instellingen. Koop je kaartje via Eventbrite: www.eventbrite.nl

De start is om 10.00 uur bij Museum zonder Muren, Tugelaweg 85, 1091 VN Amsterdam.

Voor meer informatie: San Jonker, tel. 06 41872386. De website van Museum om de Hoek wordt binnenkort gelanceerd.

Zie ook: Museum om de Hoek


Fietstocht Museum om de Hoek.

Route Fietstocht Museum om de Hoek op 9 juli 2017.

Uitgelicht

Verkoop Tussen Kunst & Vintage. Vrijwilliger Jennifer toont telefoon. Foto: Anna Ietswaart.


van Eesteren Museum