Fietstocht van Van Eesteren Paviljoen naar Museum Het Schip

Speciaal voor de Dag van de Architectuur op 20 en 21 juni heeft het van Eesteren Museum in samenwerking met Museum Het Schip en ARCAM een fiets- en wandeltocht gemaakt die in het teken staat van de publieke zaak. Dertien stops doen je anders kijken naar de openbare ruimte en publieke gebouwen. Stap op de fiets en verken je stad!

De fietstocht begint aan de noordoever van de Sloterplas in Nieuw-West en eindigt bij Museum Het Schip, maar kan ook andersom worden gevolgd. Met veel aandacht voor de publieke ruimte, groenvoorzieningen, stedenbouw, architectuur en ornamenten in gevels, bruggen en andere bouwwerken.

De tocht is hier gratis te downloaden.

Ook na de Dag van de Architectuur blijft de tocht beschikbaar op de website.

Regulier programma Dag van de Architectuur:

• Bezoek aan het Van Eesteren Paviljoen: 12.00 – 17.00 uur
    Vaste tentoonstelling over het cultuurhistorisch erfgoed van stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren, het Algemeen Uitbreidingsplan (AUP), de opzet van Nieuw-West en de naoorlogse stedenbouw en architectuur in Amsterdam.
  • Wandeling door het Van Eesteren Buitenmuseum in Slotermeer: start om 13.00 uur
    Wandeling met een gids door Tuinstad Slotermeer, het buitenmuseum van het Van Eesteren Museum. Een levende openluchtmuseum waar goed te zien is hoe de idealen van licht, lucht en ruimte vorm hebben gekregen.
    Start: 13.00 uur bij het Van Eesteren Paviljoen
    Duur: 1,5 uur
    Kosten: € 12,50 / 10,00 (CJP/Student/Stadspas) / gratis (kinderen t/m 12 jaar)
  • Bezoek aan de Van Eesteren Museumwoning: start om 14.30 uur
    Bezoek met een gids aan de jaren 50 museumwoning die toont hoe het dagelijks leven eruit zag in een moderne gezinswoning tijdens de wederopbouw. De modelwoning is ingericht volgens de principes van de Stichting Goed Wonen.
    Start: 14.30 uur bij het Van Eesteren Paviljoen
    Duur: 1,5 uur (incl. wandeling tussen paviljoen en woning van ong. 10 min.)
    Kosten: € 12,50 / 10,00 (CJP/Student/Stadspas) / gratis (kinderen t/m 12 jaar)

Adres Van Eesteren Paviljoen & Van Eesteren Museum:
Noordzijde 31, 1064 GV  Amsterdam
Tickets: Tickets moeten vooraf worden gereserveerd via onze website.
Boek hier uw tickets.

Coronamaatregelen
Let op: In het Van Eesteren Museum zijn extra coronamaatregelen en -richtlijnen van kracht tegen de verspreiding van het coronavirus. Lees deze op onze website, voorafgaand aan uw bezoek.

Bekijk hier het programma van ARCAM

Bekijk hier het programma van Museum Het Schip

Verkoop Tussen Kunst & Vintage. Vrijwilliger Jennifer toont telefoon. Foto: Anna Ietswaart.