Groen in West

Fotowedstrijd en zomertentoonstelling 2015

Wie de foto’s van de Westelijke Tuinsteden uit de jaren vijftig en zestig bekijkt, maar het stadsdeel ook anno 2015 kent, merkt een groot verschil op. De jonge bomen langs de lanen, in de parken en de buurten zijn uitgegroeid tot volwassen exemplaren van meer dan 50 jaar oud. Deze uitbundige ontwikkeling van het groen is alomtegenwoordig. Amsterdam Nieuw-West is het groenste deel van de stad Amsterdam en dat is niet toevallig.

Van de voordeur tot de Sloterplas op blote voeten door het gras
Cornelis Van Eesteren, bedenker van de westelijke uitbreiding van Amsterdam, gaf het groen een zorgvuldige plek in zijn plannen en dacht er op alle schaalniveaus over na. Vanaf de voordeur van de woning, en soms zelfs vanuit de tuin, was het mogelijk om op kousenvoeten via de hoven en plantsoenen, de buurtparken zoals het Gerbrandypark en de grote stadsparken zoals het Sloterpark en de Sloterplas te bereiken. Een groot groen raster werd over de tuinsteden heen gelegd.

Fotowedstrijd
Dit rijke groen is anno 2015 nog altijd een wezenlijk onderdeel van het dagelijks leven in Amsterdam Nieuw-West en het Van Eesteren Museum brengt dit graag met jouw hulp in beeld!

Wat moet je doen?
Pak je camera en maak een foto van het groen in Amsterdam Nieuw-West. Van het gebruik of de inrichting van de vele parken in West. De groenstroken langs lanen en straten, de tuinen van de hoven en perken, plantsoenen en grasveldjes in de woonbuurten. Of juist van de polders en de nieuwe natuur die grenzen aan de stad, zoals de Tuinen van West of de Osdorperweg. Gebruik je creativiteit en verras ons! Misschien zit er nog een oude foto in het familiealbum? Ook die kan je naar ons op sturen, want oh wat zijn wij dol op oude foto’s!

Inzenden
Foto’s kunnen tot en met 1 september a.s. via een aanmeldingsformulier* worden ingezonden naar het volgende adres: Burgemeester De Vlugtlaan 125, 1063 BJ Amsterdam (o.v.v. fotowedstrijd). Stuur je je foto digitaal? Gebruik dan het aanmeldingsformulier op deze webpagina en load direct je foto’s up!

Aanmeldflyer voorzijde & Aanmeldflyer achterzijde (PDF’s)

Juryleden
De jury van de fotowedstrijd bestaat dit jaar uit Mariette Carstens, landschapsfotografe, Pieter Boekschooten, landschapsarchitect en Jeroen Lok, fotograaf en vrijwilliger bij het Van Eesteren Museum.

Workshop fotografie
Parallel aan de fotowedstrijd en de zomertentoonstelling, organiseert het museum samen met Mariette Carstens 3 masterclasses fotografie op de volgende locaties:

• zaterdag 20 juni, 11:00-15:30 uur: omgeving Van Eesteren Museum
  • zaterdag 4 juli, 13:00-17:00 uur : De Westelijke Tuinsteden
  • woensdag 8 juli, 13:00-17:00 uur: Drijfsijs

Voor informatie over precieze locaties, en inschrijven, zie de agenda.

Tentoonstelling
De zomertentoonstelling GROEN IN WEST loopt van 3 juli tot en met 26 september 2015 en zal een voorproefje zijn van een grotere manifestatie ‘Groen in West’ in 2016. Naast de ingezonden foto’s zal ook het werk van landschapsfotografe Mariette Carstens in het museum te zien zijn. Zij zal in het kader deze wedstrijd workshops landschapsfotografie geven. Meer informatie over inschrijven volgt op onze website, meer informatie over het werk van Mariette Carstens is hier te vinden.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

fotolab_logo

Vaartocht Van Eesteren Museum door Amsterdam Nieuw-West. Foto: Marjori Hong (www.gefladder.nl).Verkoop Tussen Kunst & Vintage. Vrijwilliger Jennifer toont telefoon. Foto: Anna Ietswaart.