Ga mee op pad in de Kolenkitbuurt

Het Van Eesteren Museum organiseert een paar keer per jaar de wandeling door de Kolenkitbuurt in Bos en Lommer. De gids is Karin Ruisch, oud-bewoner en cultuurwetenschapper. Een wandeling in een wijk met een bewogen geschiedenis, is daar dan wat te zien? Ja zeker!

We gaan op deze zondagmiddag kijken naar de architectuur van de panden die behouden blijven en die gaan verdwijnen. We kijken terug op het ontstaan van de wijk en de verschillen met de andere moderne ‘tuinsteden’. Welke bewoners heeft de wijk gekend en hoe zijn de veranderingen in de buurt tot stand gekomen? Ook zal er toegelicht worden wat de plannen voor de wijk zijn. Er zijn al enkele blokken gerenoveerd, twee projecten hebben zelfs een prijs gekregen. De wandeling is niet alleen interessant vanwege het stedenbouwkundig plan en de architectuur, maar ook vanuit cultureel en sociaal oogpunt.

Datum: zondag 15 april 2018
Vertrektijd: 14:00 uur
Startlocatie: WOW, Wiltzanghlaan 60, 1061 HC Amsterdam-West
Kosten: € 12,50
Met CJP/Stadspas krijg je € 2,50 korting

Koop tickets

Karin Ruisch als oud bewoonster van de Kolenkitbuurt. Foto (c) Privécollectie Karin Ruisch.

Presentatie Coalitie-akkoord