Ga mee op pad in Overtoomse Veld op 18 maart

We gaan weer op pad in een tuinstad en deze maand is de wijk Overtoomse Veld aan de beurt. Onze gids Ronald Aker neemt je op 18 maart mee door de wijk en vertelt alles over deze tuinstad. Ga je mee?

In 1959 wordt begonnen met de bouw van tuinstad Overtoomse Veld. Net als de nabijgelegen wijk Slotervaart bestaat Overtoomse Veld uit een variatie van laag-, midden- en hoogbouw. Van oorsprong kent de wijk al veel verschillende functies en voorzieningen gericht op de hele stad, zoals de busgarage van het GVB, het Textielcentrum (dat om mee te kunnen nu World Fashion Centre heet) en ziekenhuizen.

De stedelijke vernieuwing is hier nog volop gaande. Er wordt ingezet op een stedelijk leefmilieu met veel menging van functies, hoge bouwdichtheid en gesloten bouwblokken, gedeeltelijk in tegenstelling met de idealen van de eerste bouwers. Nieuwkomers zijn hotels, creatieve broedplaatsen, en uitgaansplekken zoals skybars en clubs.

Gids Ronald Aker neemt u mee door deze wijk die nog middenin een proces van verandering zit, en laat u zien hoe oudgedienden en nieuwkomers samen op weg zijn naar de toekomst.

Datum: zondag 18 maart
Vertrektijd: 13:30 uur; duur excursie circa anderhalf uur.
Startlocatie: Van Eesteren Paviljoen, Noordzijde 31, Amsterdam Nieuw-West
Kosten: € 12,50
Korting: € 10,00 CJP/Stadspas

Koop tickets


Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Ringweg A10-West. Foto: Victorien Koningsberger. Schoolwerktuin aan de Jan Tooropstraat in Overtoomse Veld met door kinderen verbouwde groenten en bloemen. Foto: Erik Swierstra.

 

Uitgelicht

Presentatie Coalitie-akkoord


van Eesteren Museum