Gezocht: (vrijwilligers) Coördinator Museumwoning

In de Freek Oxstraat heeft het Van Eesteren Museum een woning geheel ingericht volgens de richtlijnen van de ‘Stichting Goed Wonen’ uit 1948. In de woning gaan bezoekers voor even terug in de tijd: een kolenkachel en koken in een Bruynzeel-keuken. Voor deze mooie woning is het Van Eesteren Museum opzoek naar een:

 

Coördinator van de Museumwoning
± 8 uur per week

 

Coördinator Museumwoning
Spreekt het je aan om in een interessante culturele omgeving te werken en zou je graag een bijdrage leveren aan het nog beter op de kaart zetten van onze prachtige museumwoning?

Als coördinator museumwoning ben je het eerste aanspreekpunt binnen de hele organisatie wat betreft de woning, stuur je de woninggidsen (groep vrijwilligers) aan en neem je deel aan het overleg met de andere coördinatoren binnen het museum.

Tot je taken behoren onder andere:

 • inroosteren van woninggidsen
 • werven, inwerken en begeleiden van woninggidsen; organiseren van interne (scholings-)avonden, een bezoek aan andere museumwoningen bijvoorbeeld, lezingen et cetera
 • zorg dragen voor instandhouding van interieur en tuin
 • zo nu en dan tekst en beeld aanleveren ten behoeve van de promotie
 • verhuur van de woning organiseren; hierover actief meedenken
 • deelnemen aan het coördinatorenoverleg
 • overleg en afstemming met schenkingscoördinator en de werkgroep collectieregistratie (deze is in oprichting)

Werktijden
De werkuren zijn in eigen tijd en dagen in te delen. De museumwoning is op donderdag tot en met zondag te bezichtigen met een wandeling die start vanaf het Van Eesteren Paviljoen om 14.30 uur. Als coördinator ben je hier niet bij aanwezig, maar het kan voorkomen dat je meeloopt en iemand inwerkt. Het maandelijkse coördinatorenoverleg vindt plaats op donderdagochtend.

Wat vragen wij?

 • kennis van of interesse om zich te verdiepen in de jaren vijftig en zestig, de toen heersende tijdgeest, modern design en interieur
 • ondernemend en meedenkend
 • organisatorische kwaliteiten
 • Nederlands sprekend, Engels is een pre
 • bereidheid om zich voor een langere periode (ten minste een jaar) te willen binden aan het museum
 • woonachtig in de ‘regio’ (wij geven geen onkosten-/reisvergoeding)

Wat bieden wij?
Je komt te werken in een groot en gevarieerd team van betrokken vrijwilligers met diverse achtergronden op een prachtige locatie in een open organisatie. Wij bieden je interne begeleiding en een mooie kans om (werk)ervaring op te doen of je cv te verrijken. Via het museum heb je toegang tot een groot netwerk in de culturele sector. Je bent welkom op de jaarlijkse medewerkersdag en de maandelijkse borrel en je krijgt korting op activiteiten en boeken. Voor deze functie ontvang je een vrijwilligersvergoeding.

Interesse of meer weten?
Als je belangstelling hebt voor deze vrijwilligersfunctie, dan ontvangen we graag je cv en een korte motivatie. Je kunt deze sturen naar Annemarie Schuitema, e-mail: info@vaneesterenmuseum.nl (graag onder vermelding van vacature coördinator museumwoning). Voor vragen kun je haar via hetzelfde e-mailadres ook mailen. Na de sluitingsdatum van de vacature (14 oktober 2018) ontvang je bericht voor een eventueel kennismakingsgesprek. Het Van Eesteren Museum is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.


Echtpaar in woonkamer met bank van Mart Visser; begin jaren zestig. (Foto: Arjé Plas).Eetkamer Museumwoning Van Eesteren Museum. Foto © Thomas Heere.

Uitgelicht

Verkoop Tussen Kunst & Vintage. Vrijwilliger Jennifer toont telefoon. Foto: Anna Ietswaart.


van Eesteren Museum