Gezocht: (vrijwilligers) Coördinator Wandelgidsen

Het ‘levend’ openluchtmuseum, met een ‘collectie’ bestaande uit woningen, plantsoenen, winkels, parken, pleinen en straten is voor bezoekers te bezichtigen door middel van een wandeling onder leiding van een wandelgids. Voor het Buitenmuseum en haar wandelgidsen zoekt het Van Eesteren Museum een:

 

Coördinator Wandelgidsen
± 8 uur per week

 

Spreekt het je aan om in een interessante culturele omgeving te werken en ons team te komen versterken? Als coördinator wandelgidsen ben je het eerste aanspreekpunt binnen de hele organisatie wat betreft de wandelingen, stuur je de wandelgidsen (groep vrijwilligers) aan en neem je deel aan het overleg met de andere coördinatoren binnen het museum.

Tot je taken behoren onder andere:

 • inroosteren van wandelgidsen
 • inwerken en begeleiden van wandelgidsen, organiseren van interne (scholings-)avonden voor de wandelgidsen
 • mee ontwikkelen van nieuwe wandelingen en (regulier en extra) aanbod
 • zo nu en dan tekst en beeld aanleveren ten behoeve van de promotie
 • deelnemen coördinatorenoverleg

Werktijden
De werkuren zijn in eigen tijd en dagen in te delen. Op de openingsdagen van het museum, donderdag tot en met zondag, start de wandeling Buitenmuseum om 13.00 uur vanaf het Van Eesteren Paviljoen. Als coördinator ben je hier niet bij aanwezig, maar het kan voorkomen dat je meeloopt en iemand inwerkt. Het maandelijkse coördinatorenoverleg vindt plaats op donderdagochtend.

Wat vragen wij?

 • kennis van of belangstelling voor architectuur, stedenbouw, de tuinsteden uit de wederopbouwperiode
 • ondernemend en meedenkend
 • organisatorische kwaliteiten
 • Nederlands sprekend, Engels is een pre
 • bereidheid om zich voor een langere periode (ten minste een jaar) te willen binden aan het museum
 • woonachtig in de ‘regio’ (wij geven geen onkosten-/reisvergoeding)

Wat bieden wij?
Je komt te werken in een groot en gevarieerd team van betrokken vrijwilligers met diverse achtergronden op een prachtige locatie in een open organisatie. Wij bieden je interne begeleiding en een mooie kans om (werk)ervaring op te doen of je cv te verrijken. Via het museum heb je toegang tot een groot netwerk in de culturele sector. Je bent welkom op de jaarlijkse medewerkersdag en de maandelijkse borrel en je krijgt korting op activiteiten en boeken. Voor deze functie ontvang je een vrijwilligersvergoeding.

Interesse of meer weten?
Als je belangstelling hebt voor deze vrijwilligersfunctie, dan ontvangen we graag je cv en een korte motivatie. Je kunt deze sturen naar Annemarie Schuitema, e-mail: info@vaneesterenmuseum.nl (graag onder vermelding van vacature coördinator wandelgidsen). Voor vragen kun je haar via hetzelfde e-mailadres ook mailen. Na de sluitingsdatum van de vacature (14 oktober 2018) ontvang je bericht voor een eventueel kennismakingsgesprek. Het Van Eesteren Museum is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.


Vrijwilliger Christiaan met Basisschool-scholieren in het Buitenmuseum. Foto: Victorien Koningsberger.Architectuurwandeling Buitenveldert. Foto: Victorien Koningsberger.Gids Leo geeft uitleg over het Van Eesteren Museum.

Uitgelicht

Verkoop Tussen Kunst & Vintage. Vrijwilliger Jennifer toont telefoon. Foto: Anna Ietswaart.


van Eesteren Museum