Goede presentatie

Afgelopen vrijdag 27 november 2015 was het zover: De paperback Goed Wonen, geschiedenis van een keurmerk én de museumfilm over Goed Wonen werden in het volledig gevulde Van Eesteren Museum feestelijk gepresenteerd!

Allereerst toonde regisseur Peter Veer zijn korte film. Drie studenten van het Hout- en Meubileringscollege gingen al vragend de geschiedenis van Goed Wonen langs. Hoe richt je je huis in, en waarom zo? Ook bezochten zij twee bewoners uit Amsterdam Nieuw-West. De ene, Geertje Felix, met een interieur volgens de principes van het keurmerk; de andere, Goof Schönberg, juist helemaal niet. Goof is trouwens ook de technische man van het museum.

Samen met andere interviews en prachtig archiefmateriaal geeft de film in korte tijd een gelaagd en leuk beeld van Goed Wonen. De film is vanaf nu doorlopend te zien in de museumwoning.

Van Goed Wonen tot aan Ikea
Na de film was het woord aan Noud de Vreeze. In zijn beknopte lezing, voorzien van mooi beeldmateriaal, zette hij helder uiteen hoe de lijn van Goed Wonen tot aan Ikea loopt. Waarna de eerste exemplaren van het boekje werden overhandigd. Eregast Geertje Felix ontving daarbij ook een exemplaar, als toonbeeld van het goede wonen.

Inmiddels was het donker geworden en na de laatste officiële verrichtingen werd de bar voor geopend verklaard. Alle stoelen en krukken konden snel worden opgestapeld; waarna nog even werd nagepraat over hoe goed het boekje en de film geworden waren en over van alles en nog wat …

Het was een sfeervolle vrijdagmiddag. Alle aanwezigen bedankt!

Sint en kerstcadeautje
Geef de paperback Goed Wonen, geschiedenis van een keurmerk (aan jezelf) cadeau voor Sinterklaas of Kerst, deze is te koop in onze winkel, via de betere boekhandel en online.

Op de radio
Zaterdag 27 november is Noud de Vreeze geïnterviewd over Goed Wonen in het Radio 1 programma ‘Met het oog op morgen’. Het interview is terug te luisteren.
Maandag 1 december zond de VPRO de reportage van Tjitske Mussche uit over goed wonen. Met onze bestuursvoorzitter Noud de Vreeze, die levendig vertelt over de vernieuwing van het wonen, en met Geertje Felix, die haar Goed Wonen-interieur in Slotermeer niet meer veranderde sinds 1961. De mooie reportage, onderdeel van het programma ‘VPRO Nooit Meer Slapen’ is online terug te luisteren.

Wil je Goed Wonen in het echt bekijken? Bezoek dan onze 50 jaren museumwoning. Deze portiekwoning aan de Freek Oxstraat is geheel in goed wonen stijl ingericht. Bijzonder is ook dat je alles mag aanraken en vrij mag rondlopen. Er is een gastvrouw aanwezig voor meer informatie en uitleg, en de nieuwe film is er doorlopend te zien! Openingstijden: Iedere vrijdag, zaterdag, en eerste zondag van de maand van 15.00 tot 17.00 uur. Tickets en toegang via het museum of vooraf via onze ticketservice. Kinderen t/m 12 jaar zijn gratis.


Presentatie Goed Wonen. Foto: Erik Swierstra.

Goed Wonen. Geschiedenis van een keurmerk / Uitgeverij THOTH Bussum / Onder redactie van Noud de Vreeze / Uitgave in samenwerking met het Van Eesteren Museum Amsterdam 31 x 25 cm / 112 pagina’s / 27 november 2015 / ISBN 978-90-6868-639-5 / € 15,00

Een terugblik op goed wonen / The heritage of goed wonen / Van Eesteren Museum en Stichting Multimediale Cultuur, Amsterdam / Regie: Peter Veer / lengte 23 minuten / DVD NL en ENG

Uitgelicht

Verkoop Tussen Kunst & Vintage. Vrijwilliger Jennifer toont telefoon. Foto: Anna Ietswaart.


van Eesteren Museum