Helpt u ons? Verlanglijstje voor de Museumwoning

December is dé tijd om verlanglijstjes te maken, ook voor het Van Eesteren Museum. De collectie van het museum bestaat uit jaren 50 meubels en gebruiksvoorwerpen die geschonken zijn door betrokken buurtbewoners en geïnteresseerden. Die vormt de basis van de inrichting van de museumwoning. Onze collectie is helaas nog niet compleet. Voor het nieuwe jaar zijn we daarom hard op zoek naar verschillende originele jaren 50 interieurelementen waarmee wij de museumwoning nog verder in originele Goed Wonen staat kunnen inrichten. Kunt u ons daaraan helpen?

Voor de museumwoning zijn we hard op zoek naar:

• Uitbreiding van ons Pilastro wandreksysteem
  • Spectrum bank ontwerp Martin Visser, model B02, geproduceerd in de jaren 50
  • Bruynzeel handdoekenrekje voor onder de gootsteen in de keuken
  • Dikke velours gordijnen voor de slaapkamer, in een effen kleurPloegstoffen (gordijnen) uit de jaren 50
  • Originele Pastoe draadstoelen van Cees Braakman SM05, voor aan de eettafel
  • Nog in goede staat verkerende bordspellen
  • Ondiepe buffetkast voor in de eetkamer
  • Originele jaren 50 kerstversiering: kerstballen en andere kerstboomversiering

Belangrijk voor de originaliteit van de woning is dat alle objecten in de jaren 50 zijn geproduceerd.

Beschikt u over een van deze objecten en bent u bereid dit aan het museum te schenken? Dan horen wij graag van u. Onze schenkingscoördinator behandelt eens per maand alle schenkingen per e-mail en houdt dan bovendien schenkingsspreekuur.
Kijk voor meer informatie en de juiste contactgegevens op onze schenkingspagina.

Verkoop Tussen Kunst & Vintage. Vrijwilliger Jennifer toont telefoon. Foto: Anna Ietswaart.