Plan je bezoek

Coronamaatregelen
Het Van Eesteren Museum is met ingang van 20 juni 2020 weer geopend voor bezoekers. Voor al onze bezoekers gelden onze coronarichtlijnen en -maatregelen. Lees ze voorafgaand aan uw bezoek.
Tickets voor het museum kunnen alleen vooraf worden gereserveerd via de website. Zie verderop op deze pagina meer informatie over tickets.

Openingstijden
Het Van Eesteren Museum is open op donderdag t/m zondag, van 12.00 tot 17.00 uur.
Zie voor meer informatie onze pagina Openingstijden.

Aanbod en prijzen
Het Van Eesteren Museum bestaat uit:
– een binnenmuseum, het Van Eesteren Paviljoen aan de Sloterplas,
– een buitenmuseum, de buurt waarin het museum is gevestigd, Slotermeer, die een levende getuigenis is van de idealen van de wederopbouw, en
– een museumwoning, de volledig ingerichte jaren 50 woning aan de Freek Oxstraat, op ongeveer 10 minuten lopen van het paviljoen.

In het binnenmuseum bieden wij onze vaste tentoonstelling over Cornelis van Eesteren en zijn visie op stedenbouw en architectuur, het Algemeen Uitbreidingsplan (AUP) van Amsterdam, de Westelijke Tuinsteden en Nieuw-West. Daarnaast zijn in het binnenmuseum tijdelijke tentoonstellingen te zien over uiteenlopende gerelateerde onderwerpen.

Elke donderdag t/m zondag bieden wij een wandeling met gids in het buitenmuseum (start om 13.00 uur) en een bezoek met gids aan de museumwoning (start om 14.30 uur) aan.

Verder programmeren wij lezingen, workshops, fiets- en wandeltochten rondom thema’s, vaarsafari’s en andere uiteenlopende activiteiten. Zie voor het volledige overzicht van ons programma de agenda op deze website.

Er geldt een gereduceerd tarief voor studenten en houders van een CJP, een Stadspas Amsterdam of een jaarkaart Van Eesteren Museum.
Houders van een van deze (kortings)passen, dienen de pas mee te nemen naar het museum om hem samen met het ticket bij de kaartcontrole aan de balie te laten controleren en/of scannen.
Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang tot het museum.

De prijzen van al onze activiteiten vindt u op de pagina Aanbod en prijzen.

Adres en route
Van Eesteren Museum
Noordzijde 31 (tegenover BP Sloterplas)
1064 GV  Amsterdam
Google Maps 
E-mail: info@vaneesterenmuseum.nl
Telefoon: 020-4471857

Een volledige routebeschrijving vindt u op de pagina Adres en route.

Toegankelijkheid
Het Van Eesteren Museum is grotendeels toegankelijk voor bezoekers met een beperking. In het hele museum heeft per rolstoelgebruiker één begeleider gratis toegang. De rolstoelgebruiker moet voor zichzelf vooraf een ticket reserveren. De begeleider hoeft voor zichzelf vooraf geen ticket te reserveren; hij/zij valt onder het ticket van de rolstoelgebruiker.

Hulphonden zijn toegestaan in het museum, maar overige (huis)dieren niet.

Let op: de museumwoning is niet toegankelijk met een rolstoel of scootmobiel.

Alle informatie over de toegankelijkheid van het museum vindt u op de pagina Toegankelijkheid.

Tickets
Tickets voor het binnenmuseum, de dagelijkse wandeling door het buitenmuseum, de museumwoning, of één van onze andere activiteiten, moeten daarom vooraf worden gereserveerd via onze website. Er worden momenteel geen tickets verkocht aan de balie van het museum.
Met ingang van 20 juni 2020 reguleren wij actief het maximale aantal bezoekers dat gelijktijdig in het museum aanwezig mag zijn.

Voor het Van Eesteren Paviljoen gelden twee tijdsloten: 12.00 – 14.30 uur en 14.30 – 17.00 uur. Tijdens het reserveren van tickets voor het paviljoen kunt u in het boekingsproces kiezen voor een van beide tijdsloten.
Uw ticket geeft alleen recht op verblijf in het paviljoen gedurende uw tijdslot. Binnen uw tijdslot kunt u zelf kiezen hoe laat u naar binnen gaat, aan het einde van uw tijdslot vragen wij u het paviljoen te verlaten.

De wandeling door het buitenmuseum (start om 13.00 uur) vindt plaats in tijdslot 1, 12.00 – 14.30 uur.
Het bezoek aan de museumwoning (start om 14.30 uur) vindt plaats in tijdslot 2, 14.30 – 17.00 uur.

Lees voor meer informatie over tickets ook onze coronarichtlijnen en -maatregelen die gelden met ingang van 20 juni 2020.

Boek hier uw tickets voor het museum.

Algemene voorwaarden
Op elk bezoek aan het museum en op elke deelname aan een door het museum georganiseerde activiteit, zijn voorwaarden van toepassing. Lees ze voorafgaand aan uw bezoek op de pagina Algemene voorwaarden.

Schoolbezoek
Voor schoolbezoek verwijzen we graag naar de pagina Educatie.

Groepsbezoek en zaalverhuur*
Plant u een bezoek aan het museum en/of deelname aan een activiteit binnen ons reguliere programma en aanbod? En bestaat uw groep uit maximaal 15 leden?
Dan kunt u een bezoek aan het paviljoen en/of deelname aan een activiteit zelf regelen, zonder tussenkomst van het museum: door zelf online tickets te reserveren via onze website. Op de website vindt u, in de informatie over het bezoek en/of de betreffende activiteit, het maximale aantal bezoekers/deelnemers dat per keer kan deelnemen. (Deze maximale aantallen bezoekers/deelnemers op de website zijn actueel en gelden met ingang van 20 juni 2020.)
Bij een groep met kinderen in de basisschoolleeftijd dient per 8 kinderen tenminste één begeleider in het museum aanwezig te zijn. Bij een groep met jongeren in de middelbareschoolleeftijd dient per 15 jongeren één begeleider in het museum aanwezig te zijn.

Plant u een bezoek aan het museum en/of deelname aan een activiteit binnen ons reguliere programma en aanbod? En bestaat uw groep uit 16 of meer leden? Informeer dan naar de mogelijkheden via e-mailadres info@vaneesterenmuseum.nl.

Plant u een bezoek aan het museum en/of deelname aan een activiteit buiten ons reguliere programma en aanbod? Zoekt u bijvoorbeeld een (museum/woning)bezoek, wandeling of tocht op maat? Of heeft u verzoeken of vragen over (speciale) arrangementen? Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden. U kunt hierover contact opnemen met de afdeling Boekingen via e-mailadres boekingen@vaneesterenmuseum.nl.

Het is ook mogelijk buiten de reguliere openingstijden een gedeelte van het museum af te huren. Meer informatie daarover vindt u op de pagina Locatie en zaalverhuur.

(* Let op: Voorwaarden aan groepsbezoek en zaalverhuur in verband met het coronavirus:
– Met ingang van 20 juni 2020 gelden in het hele museum en voor alle bezoekers extra maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Deze gelden ook voor groepen en huurders van (delen van) het museum. Lees hier onze coronarichtlijnen en -maatregelen.
– Wij vragen bezoekers bij voorkeur alleen naar het museum te komen, of alleen met leden uit het eigen huishouden. Bestaat uw groep uit leden uit verschillende huishoudens? Dan zijn groepsbezoek en zaalverhuur nog steeds mogelijk. Voor alle leden van de groep geldt echter met nadruk: houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) tot anderen die niet tot het eigen huishouden behoren.)

Sociale media
facebook Facebook /VanEesterenmuseum
twitter Twitter /Eesterenmuseum

Klik op de kaart om hem uit te vergroten.