Aanbod en prijzen

Wat wij bieden

Het Van Eesteren Museum beschikt over een binnenmuseum, een buitenmuseum en een jaren 50 museumwoning.

Ons binnenmuseum bevindt zich in het Van Eesteren Paviljoen aan de Sloterplas. Het bevat onze vaste tentoonstelling en wisseltentoonstellingen, en is de locatie voor Van Eesteren Gesprekken en veel van onze andere activiteiten.

Het buitenmuseum bestaat uit de buurt waarin het paviljoen ligt, Tuinstad Slotermeer. Vier keer per week kun je met ons op stap door Slotermeer, dat gedeeltelijk beschermd stadsgezicht is. Onze gidsen laten je zien waar het bijzondere verscholen zit in deze op het eerste oog zo alledaagse buurt. Ze laten je zien waar Steffa danste en waarom je heuvel op moet om bij de Burgemeester Van Tienhovengracht te komen. Naast deze vaste wandeling door Slotermeer, organiseert het museum ook regelmatig wandel-, fiets-, boot en bustochten rondom een speciaal thema of door één van de andere tuinsteden van Amsterdam.

Onze museumwoning is de volledig ingerichte jaren 50 woning aan de Freek Oxstraat. Vier keer per week kun je met een gids terug in de tijd. In de woning stap je namelijk direct in de jaren 50 zodra je op het sisal vloerkleed staat en de Philips grammofoonspeler in het Tomado-rek ziet staan. Je beleeft er de jaren waarin geluk heel gewoon was.

Naast een bezoek aan binnenmuseum, buitenmuseum of museumwoning, bieden wij educatieprojecten, mogelijkheden voor een bezoek op maat en zaalverhuur.

Voor exacte data, tijden, locaties en meer informatie over al onze activiteiten verwijzen wij naar de agenda op onze website.

 


 

Tickets en prijzen

Tabel prijzen VEM


 

Aanvullende informatie

Tickets voor wandelingen, fiets-, boot- en bustochten en de museumwoning zijn inclusief entree voor het binnenmuseum.

Houders van een CJP, een Stadspas Amsterdam of een dag- of jaarkaart van het Van Eesteren Museum krijgen korting in het Van Eesteren Museum.

De Museumkaart is niet geldig in het museum.

Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang tot het binnenmuseum, de wandelingen en fietstochten in het buitenmuseum en de museumwoning. Voor bustochten geldt voor hen een gereduceerd tarief. Aan de bootsafari mogen zij niet deelnemen.

In het museum kun je uitsluitend betalen met PIN.

Waar zijn tickets verkrijgbaar?
Tickets voor het binnenmuseum zijn uitsluitend verkrijgbaar aan de balie van het binnenmuseum.

Tickets voor wandelingen, fietstochten en de museumwoning zijn verkrijgbaar aan de balie van het binnenmuseum en online via onze ticketpagina.

Tickets voor boot- en bustochten zijn alleen online verkrijgbaar via onze ticketpagina.

Let goed op bij het boeken van tickets.
Eenmaal geboekte tickets en toegangsbewijzen voor het museum en de activiteiten, kunnen niet worden geruild of gerestitueerd.

 


 

Binnenmuseum (het Van Eesteren Paviljoen)

Het Van Eesteren Museum is tijdelijk gesloten inzake het coronavirus (COVID-19). Vooralsnog tot 1 juni 2020. Alle activiteiten in deze periode worden verzet of komen te vervallen. Meer informatie vindt u hier.

Tijdens tentoonstellingen in het binnenmuseum, geldt een toeslag van € 1,50 op de dagkaart.

Buiten tentoonstellingen is het tarief voor de dagkaart: € 2,50 (vol tarief + CJP) / gratis (Stadspas).

Buitenmuseum: wandelingen en tochten
Al onze wandelingen en tochten vinden plaats onder begeleiding van een gids.

De vaste wandeling door buitenmuseum Slotermeer bieden wij aan om 13.00 uur op alle dagen dat wij open zijn. Je verzamelt bij het binnenmuseum waarvandaan je samen met de gids langs de route loopt. De wandeling eindigt weer bij het binnenmuseum.

Let op: voor sommige wandelingen en tochten wordt niet verzameld bij het binnenmuseum, maar op een andere locatie. Let bij het boeken van een activiteit daarom goed op de start- of verzamellocatie en check onze website voor de juiste informatie.

Museumwoning
Een bezoek aan de museumwoning bieden wij aan om 14.30 uur op alle dagen dat wij open zijn. Het bezoek aan de museumwoning vindt plaats onder begeleiding van een gids. Je verzamelt bij het binnenmuseum waarvandaan je samen met de gids naar de woning loopt (10-15 min.). Na afloop van het bezoek aan de woning loop je gezamenlijk weer terug naar het binnenmuseum.

Van Eesteren Gesprek
Dit is een gesprek over onderwerpen uit de geschiedenis, het heden of de toekomst van de tuinsteden en vindt meestal plaats in het binnenmuseum. De gesprekken zijn gratis toegankelijk, maar reserveer daarvoor een ticket via onze ticketpagina. Aanmelden is niet vrijblijvend, wij rekenen op je komst. Ben je alsnog verhinderd? Geef dit dan door via info@vaneesterenmuseum.nl. Voor exacte data, tijden en onderwerpen van deze gesprekken verwijzen wij naar de agenda op onze website.

Schoolbezoek
Voor informatie over schoolbezoek verwijzen we naar de pagina Educatie.

Groepsbezoek en zaalverhuur
Voor groepen is het mogelijk om een bezoek op maat te boeken. Ook is het mogelijk een gedeelte van het museum af te huren buiten de reguliere openingstijden van het museum. Wij denken daarover graag met je mee. Meer informatie daarover kun je inwinnen via boekingen@vaneesterenmuseum.nl.

 


 

Toegankelijkheid rolstoelgebruikers
Het Van Eesteren Paviljoen is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Per rolstoelgebruiker heeft één begeleider gratis toegang.

De museumwoning is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

 


 

Het Van Eesteren Museum is een stichting, een non-profit organisatie met een culturele doelstelling. Met de aanschaf van een ticket, dag- of jaarkaart ondersteun je het Van Eesteren Museum.