Aanbod en prijzen

Wat wij bieden

Het Van Eesteren Museum beschikt over een binnenmuseum, een buitenmuseum en een jaren 50 museumwoning.

Ons binnenmuseum bevindt zich in het Van Eesteren Paviljoen aan de Sloterplas. Het bevat onze vaste tentoonstelling en wisseltentoonstellingen, en is de locatie voor Van Eesteren Gesprekken en veel van onze andere activiteiten.

Het buitenmuseum bestaat uit de buurt waarin het paviljoen ligt, Tuinstad Slotermeer. Vier keer per week kun je met ons op stap door Slotermeer, dat gedeeltelijk beschermd stadsgezicht is. Onze gidsen laten je zien waar het bijzondere verscholen zit in deze op het eerste oog zo alledaagse buurt. Ze laten je zien waar Steffa danste en waarom je heuvel op moet om bij de Burgemeester Van Tienhovengracht te komen. Naast deze vaste wandeling door Slotermeer, organiseert het museum ook regelmatig wandel-, fiets-, boot en bustochten rondom een speciaal thema of door één van de andere tuinsteden van Amsterdam.

Onze museumwoning is de volledig ingerichte jaren 50 woning aan de Freek Oxstraat. Vier keer per week kun je met een gids terug in de tijd. In de woning stap je namelijk direct in de jaren 50 zodra je op het sisal vloerkleed staat en de Philips grammofoonspeler in het Tomado-rek ziet staan. Je beleeft er de jaren waarin geluk heel gewoon was.

Daarnaast bieden wij lezingen, workshops, educatieprojecten, mogelijkheden voor een bezoek op maat en zaalverhuur.

Voor exacte data, tijden, locaties en meer informatie over al onze activiteiten verwijzen wij naar de agenda op onze website.

 


 

Tickets en prijzen

Tabel prijzen VEM 2020


 

Aanvullende informatie over tickets en prijzen
Tickets voor wandelingen, fiets-, boot- en bustochten en de museumwoning zijn inclusief entree tot het binnenmuseum (het Van Eesteren Paviljoen).

Studenten en houders van een CJP of Stadspas Amsterdam krijgen korting in het Van Eesteren Museum. Zij dienen de kaart of (kortings)pas mee te nemen naar het museum om hem samen met het ticket bij de kaartcontrole aan de balie te laten controleren en/of scannen.

De Jaarkaart Van Eesteren Paviljoen geeft een jaar lang gratis toegang tot het Van Eesteren Paviljoen. De jaarkaart is alleen verkrijgbaar aan de balie van het museum.

De Museumkaart is niet geldig in het museum.

Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang tot het binnenmuseum, de wandelingen en fietstochten in het buitenmuseum en de museumwoning. Voor bustochten geldt voor hen een gereduceerd tarief. Aan de bootsafari mogen zij niet deelnemen.

In het museum kunt u uitsluitend betalen met PIN en contactloos.

Waar zijn tickets verkrijgbaar?
Al onze tickets zijn online verkrijgbaar via onze website.
Met ingang van 20 juni 2020 zijn tickets tijdelijk niet verkrijgbaar aan de balie van het museum.

Let goed op bij het boeken van tickets.
Eenmaal geboekte tickets en toegangsbewijzen voor het museum en de activiteiten, kunnen niet worden geruild of gerestitueerd.

Corona
Sinds 20 juni 2020 gelden voor al onze bezoekers en deelnemers onze coronarichtlijnen en -maatregelen. Lees ze voorafgaand aan het reserveren van tickets en voorafgaand aan uw bezoek.

 


Update 18 november 2020 – Tot en met 19 november 2020 is het Van Eesteren Museum gesloten voor bezoekers. Vanaf 20 november is het weer geopend en hervatten wij ons programma. Onze coronamaatregelen blijven van kracht.

Binnenmuseum (het Van Eesteren Paviljoen)
Met ingang van 20 juni 2020 zijn voor het bezoek aan het binnenmuseum twee tijdsloten ingesteld: 12.00-14.30 uur en 14.30-17.00 uur. Tijdens het reserveren van tickets voor het binnenmuseum krijgt u in het reserveringsproces de keuze uit beide tijdsloten.

De entree tot het binnenmuseum is inbegrepen in tickets voor wandelingen, fiets-, boot- en bustochten en de museumwoning.

Buitenmuseum: wandelingen en tochten
Al onze wandelingen en tochten vinden plaats onder begeleiding van een gids.

De vaste wandeling in buitenmuseum Slotermeer bieden wij aan om 13.00 uur op alle dagen dat wij open zijn. U verzamelt bij het binnenmuseum waarvandaan u samen met de gids langs de route loopt. De wandeling eindigt weer bij het binnenmuseum.

Let op: voor sommige wandelingen en tochten wordt niet verzameld bij het binnenmuseum, maar op een andere locatie. Let bij het boeken van een activiteit goed op de start- of verzamellocatie en check onze website voor de juiste informatie.

Museumwoning
Het bezoek aan de museumwoning vindt plaats onder begeleiding van een gids.

Het bezoek aan de museumwoning bieden wij aan om 14.30 uur op alle dagen dat wij open zijn. U verzamelt bij het binnenmuseum waarvandaan u samen met de gids naar de woning loopt (10-15 min.). Na afloop van het bezoek aan de woning loopt u gezamenlijk weer terug naar het binnenmuseum.

Van Eesteren Gesprek
Dit is een gesprek over onderwerpen uit de geschiedenis, het heden of de toekomst van de tuinsteden en vindt meestal plaats in het binnenmuseum. De gesprekken zijn gratis toegankelijk, maar reserveer daarvoor een ticket via onze ticketpagina. Aanmelden is niet vrijblijvend, wij rekenen op uw komst. Bent u alsnog verhinderd? Geef dit dan door via info@vaneesterenmuseum.nl. Voor exacte data, tijden en onderwerpen van deze gesprekken verwijzen wij naar de agenda op onze website.

Schoolbezoek
Voor informatie over schoolbezoek verwijzen we naar de pagina Educatie.

Groepsbezoek en zaalverhuur

Let op: In verband met maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus gelden aangepaste voorwaarden aan groepsbezoek en zaalverhuur. Zie hieronder bij het sterretje *.

Plant u een bezoek aan het museum en/of deelname aan een activiteit binnen ons reguliere programma en aanbod? En bestaat uw groep uit maximaal 15 leden?
Dan kunt u een bezoek aan het paviljoen en/of deelname aan een activiteit zelf regelen, zonder tussenkomst van het museum: door zelf online tickets te reserveren via onze website. Op de website vindt u, in de informatie over het bezoek en/of de betreffende activiteit, het maximale aantal bezoekers/deelnemers dat per keer kan deelnemen. (Deze maximale aantallen bezoekers/deelnemers op de website zijn actueel en gelden met ingang van 20 juni 2020.)
Bij een groep met kinderen in de basisschoolleeftijd dient per 8 kinderen tenminste één begeleider in het museum aanwezig te zijn. Bij een groep met jongeren in de middelbareschoolleeftijd dient per 15 jongeren één begeleider in het museum aanwezig te zijn.

Plant u een bezoek aan het museum en/of deelname aan een activiteit binnen ons reguliere programma en aanbod? En bestaat uw groep uit 16 of meer leden? Informeer dan naar de mogelijkheden via e-mailadres info@vaneesterenmuseum.nl.

Plant u een bezoek aan het museum en/of deelname aan een activiteit buiten ons reguliere programma en aanbod? Zoekt u bijvoorbeeld een (museum/woning)bezoek, wandeling of tocht op maat? Of heeft u verzoeken of vragen over (speciale) arrangementen? Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden. U kunt hierover contact opnemen met de afdeling Boekingen via e-mailadres boekingen@vaneesterenmuseum.nl.

Het is ook mogelijk buiten de reguliere openingstijden een gedeelte van het museum af te huren. Meer informatie daarover vindt u op de pagina Locatie en zaalverhuur.

* Let op: Voorwaarden aan groepsbezoek en zaalverhuur in verband met het coronavirus:
– Met ingang van 20 juni 2020 gelden in het hele museum en voor alle bezoekers extra maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Deze gelden ook voor groepen en huurders van (delen van) het museum. Lees hier onze coronarichtlijnen en -maatregelen.
– Wij vragen bezoekers bij voorkeur alleen naar het museum te komen, of alleen met leden uit het eigen huishouden.
Bestaat uw groep uit leden uit verschillende huishoudens? Dan zijn groepsbezoek en zaalverhuur nog steeds mogelijk. In het binnenmuseum mag uw groep bestaan uit maximaal 4 personen (kinderen t/m 12 jaar niet meegerekend). Bij buitenactiviteiten mag uw groep bestaan uit maximaal 3 personen, ongeacht leeftijd en het al dan niet behoren tot hetzelfde huishouden.
Voor alle leden van de groep geldt met nadruk: houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) tot anderen die niet tot het eigen huishouden behoren.

 


 

Toegankelijkheid met een beperking
Het Van Eesteren Museum is grotendeels toegankelijk voor bezoekers met een beperking. In het hele museum heeft per rolstoelgebruiker één begeleider gratis toegang. Net als alle andere bezoekers van het museum moet de rolstoelgebruiker voor zichzelf vooraf een ticket reserveren. De begeleider hoeft voor zichzelf vooraf geen ticket te reserveren; hij/zij valt onder het ticket van de rolstoelgebruiker.
Let op: de museumwoning is niet toegankelijk met een rolstoel of scootmobiel.
Hulphonden zijn toegestaan in het museum, maar overige (huis)dieren niet.

Lees hier alle informatie over de toegankelijkheid van het museum.

 


 

Het Van Eesteren Museum is een stichting, een non-profit organisatie met een culturele doelstelling. Met de aanschaf van een ticket, dag- of jaarkaart ondersteunt u het Van Eesteren Museum.