Aanbod en prijzen

Wat wij bieden

Het Van Eesteren Museum beschikt over een binnenmuseum, een buitenmuseum en een jaren ‘50 museumwoning. Naast een bezoek aan het museum en de museumwoning, bieden wij iedere week vaste wandelingen door Slotermeer aan en organiseren we fiets-, boot- en bustochten.

Ons binnenmuseum bestaat uit een paviljoen aan de Sloterplas. Het bevat onze vaste tentoonstelling en wisseltentoonstellingen, en is de locatie voor de Van Eesteren Gesprekken.

Het buitenmuseum bestaat uit de buurt waarin het paviljoen ligt. Je kunt vier keer per week met ons op stap door Slotermeer, dat gedeeltelijk beschermd stadsgezicht is. Onze gidsen laten je zien waar het bijzondere verscholen zit in deze op het eerste oog zo alledaagse buurt. We laten je zien waar Steffa danste en waarom je heuvel op moet om bij de Burgemeester Van Tienhovengracht te komen.

We beschikken over een volledig ingerichte jaren ‘50 museumwoning aan de Freek Oxstraat, dagelijks vertrekt er een gids vanaf het paviljoen. Je stapt direct de jaren ‘50 in zodra je op het sisal vloerkleed staat en de Philips grammofoonspeler in het Tomado-rek ziet staan. Beleef bij ons de jaren waarin geluk heel gewoon was.

 


 

Entree binnenmuseum (Van Eesteren Paviljoen)

De kortingsprijzen gelden voor iedereen met een CJP of Stadspas Amsterdam. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

De museumjaarkaart is niet geldig in het Van Eesteren Museum.

Dagkaart Van Eesteren Museum*

€ 2,50 (Gratis met Stadspas Amsterdam)

Jaarkaart Van Eesteren Museum*

€ 20,00 / € 17,50

Dag- en jaarkaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar in het Van Eesteren Paviljoen. Je kunt uitsluitend met PIN betalen.

De tentoonstelling is in het Nederlands, maar er is een Engelse hand-out beschikbaar met alle informatie.

Je bent ook van harte welkom om alleen een kop koffie te komen drinken in ons museumcafé. Wij hanteren hiervoor een dag- of een jaarkaart als lidmaatschap. Deze zijn te koop aan de kassa of online op onze website.

 Tochten & wandelingen in het Buitenmuseum 

Wandeling Buitenmuseum

€ 12,50 / € 10,00

Fietstocht

€ 15,00 / € 12,50

Boottocht

€ 15,00 / € 12,50

Bustocht

€ 17,50 / € 15,00

Een ticket voor een wandeling of een tocht in het buitenmuseum is inclusief entrée voor het binnenmuseum. We bieden alle dagen dat we open zijn wandelingen door het buitenmuseum aan. Bekijk de agenda voor data en tijden van de overige tochten.


 

Bezoek Museumwoning

Onze jaren ‘50 museumwoning in Slotermeer, geheel ingericht in de stijl van de jaren vijftig. Je loopt onder begeleiding van een gids van het binnenmuseum naar de woning, en uiteraard ook weer terug.

€ 12,50 / € 10,00

Een ticket voor een bezoek aan de museumwoning is inclusief entrée voor het binnenmuseum.


 

Overig aanbod
Van Eesteren Gesprek. Een maandelijks gesprek over een onderwerp uit de geschiedenis van de tuinsteden.

Schoolbezoek
Voor schoolbezoek verwijzen we naar de pagina Educatie.

Groepsbezoek
Voor groepen is het mogelijk om een bezoek op maat te boeken. Meer informatie via boekingen@vaneesterenmuseum.nl

Zaalverhuur
Ook is het mogelijk een gedeelte van het museum af te huren buiten de reguliere openingstijden. Wij denken graag mee. Meer informatie via boekingen@vaneesterenmuseum.nl


 

Het Van Eesteren Museum is een stichting, een non-profit organisatie met een culturele doelstelling. Met je dag- of jaarkaart koop je tevens een lidmaatschap. Met de lidmaatschapsbijdrage ondersteunen bezoekers het Van Eesteren Museum. Met een lidmaatschap krijg je ook korting op activiteiten.

Toegankelijkheid
Het Van Eesteren Paviljoen is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Eén begeleider heeft gratis toegang. Let op: de museumwoning is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Wij kunnen alleen PIN-betalingen accepteren