Binnenmuseum

Van zondag 23 juli tot vrijdag 13 oktober 2017 is het Van Eesteren Museum gesloten wegens verhuizing.
In deze drie maanden verhuist het museum van de oude locatie aan de Burgemeester De Vlugtlaan naar het nieuw gebouwde Van Eesteren Paviljoen aan de noordoever van de Sloterplas.

Informatie- en startpunt
Het binnenmuseum is hèt informatiepunt over het cultuurhistorisch erfgoed van stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren en het startpunt van begeleide wandelingen en excursies. Er zijn verschillende tentoonstellingen te bekijken. Ook zijn er boeken en documentatie in te zien over het werk van Van Eesteren: de naoorlogse stedenbouw en architectuur in Amsterdam. Er is een kleine winkel waar boeken en fiets- en wandelkaarten te koop zijn. Aan de bar wordt koffie en thee geschonken. Klik hier voor bezoekinformatie.

In de voormalige huishoudschool
Het Van Eesterenmuseum aan de Burgemeester de Vlugtlaan 125 opende in oktober 2010 haar deuren, in een voormalige huishoudschool uit de jaren zestig. Boven de hoofdentree van het pand, dat nu toegang biedt tot culturele Broedplaats De Vlugt, herinnert het bakstenen tableau ‘schoolfiguren’ nog aan deze tijd.

Van Eesteren Paviljoen
Het Van Eesterenmuseum breidt uit. Met het Van Eesteren Paviljoen aan de Sloterplas, dat op 13 oktober 2017 de deuren opent.

Van Eesteren Binnenmuseum aan de Burgemeester De Vlugtlaan 125. Foto: Victorien Koningsberger. Binnenmuseum Vaste Expositie. Foto: Victorien Koningsberger.