Binnenmuseum

Informatie- en startpunt
Het Van Eesteren Binnenmuseum is hét informatiepunt over het cultuurhistorisch erfgoed van stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren en het startpunt van begeleide wandelingen en excursies. Er zijn verschillende tentoonstellingen te bekijken. Ook zijn er boeken en documentatie in te zien over het werk van Van Eesteren: de naoorlogse stedenbouw en architectuur in Amsterdam. Er is een kleine winkel waar boeken en fiets- en wandelkaarten te koop zijn. Aan de bar wordt koffie en thee geschonken.

Bezoek het binnenmuseum
Het binnenmuseum bevindt zich in het Van Eesteren Paviljoen aan Noordzijde 31 in Amsterdam Nieuw-West aan de Sloterplas. Het is hét informatiepunt over de bijzondere stedenbouwkundige opzet van de tuinsteden. Het paviljoen is geopend voor publiek elke donderdag t/m zondag, van 12.00 – 17.00 uur.

Corona
Met ingang van 20 juni 2020 is het Van Eesteren Museum weer geopend voor publiek. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, gelden in het hele museum (extra) maatregelen.
– Het museum bezoeken kan alleen met een vooraf online gereserveerd ticket.
– Voor het binnenmuseum gelden twee tijdsloten:
12.00 – 14.30 uur en 14.30 – 17.00 uur.
– Per tijdslot zijn maximaal 20 tickets beschikbaar.
– Uw ticket geeft recht op verblijf in het paviljoen gedurende uw tijdslot. Binnen uw tijdslot kunt u zelf kiezen hoe laat u naar binnen gaat, aan het einde van uw tijdslot vragen wij u het paviljoen te verlaten.
– Voor al onze bezoekers gelden onze coronarichtlijnen en -maatregelen. Lees ze voorafgaand aan het reserveren van tickets en voorafgaand aan uw bezoek.

Kijk op de pagina Plan uw Bezoek om u voor te bereiden op uw bezoek.

 

Koop tickets bezoek paviljoen

Van Eesteren Paviljoen, Foto: Luuk KramerVan Eesteren Paviljoen, Foto: Luuk KramerVan Eesteren Paviljoen, Foto: Luuk KramerVan Eesteren Paviljoen, Foto: Luuk Kramer