Directie en Bestuur

Directie

Anouk de Wit (1966) studeerde Kunstgeschiedenis en Archeologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Zij werkte voor diverse organisaties in de erfgoedsector, zoals monumentenzorg in Rotterdam en Zwolle (het Oversticht) en het Nederlands Architectuurinstituut in Rotterdam. Vanaf de vroege jaren negentig werkte zij op freelance basis voor de Dienst Ruimtelijke Ordening (DRO) van Amsterdam aan onderzoek en publicaties waaronder Nieuw Sloten van Tuin tot Stad. Tussen 2001 en 2011 was zij vanuit DRO directeur van De Zuiderkerk, het informatiecentrum voor ruimte bouwen wonen van de gemeente Amsterdam. Daar organiseerde zij manifestaties en tentoonstellingen waarin het ruimtelijk beleid en de openbare ruimte van de gemeente centraal stond. Door haar toedoen kon men in de Zuiderkerk zien hoe Amsterdam bouwde en zich oriënteren op nieuwbouwprojecten en wonen (AmsterdamWoont een multimediale expositie). Het informatiecentrum was tijdens speciale manifestaties een ontmoetingsplek voor marktpartijen, politici, beleidsmedewerkers en architecten, uit binnen-­‐ en buitenland. Vanaf 2011 organiseerde De Wit naast tentoonstellingen gesprek en ontmoeting van professionals, burgers en cultuurtoeristen voor de 5e Internationale Architectuur Biënnale, ARCAM en het Van Eesteren Museum. Vanaf augustus 2013 is zij directeur van het Van Eesteren Museum in Amsterdam Nieuw-­West.

 

Bestuur

 

Pieter Boekschooten (1949) studeerde aan de École Supérieure d’Urbanisme et Paysage te Brussel, deed een master aan de Academie voor bouwkunst Amsterdam en aan de NUAB in Utrecht. In 1973 kwam hij te werken bij de gemeente Amsterdam, waar hij zich sindsdien ontwerpend heeft ingezet voor het groen en de relatie tussen de stad en het ommeland. Hij begon in de Bijlmer, werd als snel specialist inzake het landelijk gebied, nam zitting in de groencommissie Amstelland en ontwierp mee aan de Floriade (Regionaal Park Gaasperplas) en aan het bidboek voor de Olympische Spelen van 1986 (Nieuw-Sloten en Oeverlanden Nieuw meer). Daarna bleven de Westelijke Tuinsteden, het huidige Nieuw-West, zijn focusgebied en ontwikkelde hij bijzondere liefde en plannen voor Geuzenveld/Slotermeer, de Tuinen van West, de eerste polder van Van Eesteren, en de Nieuwe Meer. Van Boekschoten schakelt moeiteloos tussen alle schaalniveaus, hij ontwierp pleinen in het stedelijk gebied, de inpassing van de Westrandweg maar schreef en tekende ook mee aan de Gebiedsvisie Haarlem Amsterdam en de Ecologische verbinding Amstelland Spaarnwoude. Daarnaast is Boekschoten een geziene gastdocent aan hogescholen en universiteiten in Velp, Eindhoven, Delft, Amsterdam, Brussel, Leeds etc.

Aat de Vries (1980) werkt als project- en programma-adviseur bij afdeling Ruimte en Duurzaamheid van de gemeente Amsterdam. In zijn werk heeft hij te maken met uiteenlopende dossiers, waarbij de nadruk ligt op financiële advisering en bestuurlijke besluitvorming. Daarbij heeft hij de afgelopen jaren affiniteit met stedelijke ontwikkeling opgedaan. Hij studeerde archeologie in Groningen, bestuurskunde in Amsterdam en is afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam als bedrijfseconoom. Binnen het bestuur van het Van Eesteren Museum vervult Aat de rol van penningmeester.