Educatie

Van zondag 23 juli tot vrijdag 13 oktober 2017 is het Van Eesteren Museum gesloten wegens verhuizing.
In deze drie maanden verhuist het museum van de oude locatie aan de Burgemeester De Vlugtlaan naar het nieuw gebouwde Van Eesteren Paviljoen aan de noordoever van de Sloterplas.

Educatie
Het Van Eesteren Museum ontvangt graag scholieren en studenten. Bij ons kunnen ze kennis maken met het ontstaan van Amsterdam Nieuw-West, de karakteristieke eigenschappen van de bebouwing en de ontwikkelingen sinds de wederopbouw tot heden. Na een introductie in het museum nemen gidsen de jongeren mee voor een wandeling door het buitenmuseum of voor een bezoek aan de museumwoning. Daarbij kiezen we voor groepen van maximaal tien leerlingen. Dat heeft te maken met veiligheid, aandacht en de stem van de gids.

Maatwerk
We bieden ook de mogelijkheid om samen met een educatief medewerker van het museum een programma te maken dat past bij een project op school.

Meer informatie over de verschillende programma’s vind je op de volgende pagina’s:

Basisonderwijs
Voortgezet onderwijs
Hoger onderwijs
Maatwerk

Vrijwilliger Christiaan met Basisschool-scholieren in het Buitenmuseum. Foto: Victorien Koningsberger. Winnaars Speelse Prijs Noordmansschool. Foto: Victorien Koningsberger. Docenten Ellen en Colette Speelse Prijs Noordmanssschool. Foto: Victorien Koningsberger.