Extra activiteiten

Van zondag 23 juli tot vrijdag 13 oktober 2017 is het Van Eesteren Museum gesloten wegens verhuizing.
In deze drie maanden verhuist het museum van de oude locatie aan de Burgemeester De Vlugtlaan naar het nieuw gebouwde Van Eesteren Paviljoen aan de noordoever van de Sloterplas.

Extra activiteiten
Naast de reguliere wandel- en fietsexcursies en de Van Eesterengesprekken organiseert het Van Eesterenmuseum tal van andere activiteiten. Op het gebied van moderne architectuur, het erfgoed van Van Eesteren en stadsontwikkeling.

Varen, bustochten en Museumnacht
Van het voorjaar tot het najaar zijn er maandelijks vaartochten vanuit Slotermeer naar de Sloterplas. Zo nu en dan rijdt de NZH-bus een rondje langs de architectonische hoogtepunten van de Westelijke Tuinsteden. En onderdeel van de wisselende tentoonstelling is er een activiteitenprogramma. Ook werkt het Van Eesterenmuseum regelmatig samen met andere organisaties, zo zijn er jaarlijks activiteiten in het kader van de 24H Nieuw-WestDag van de ArchitectuurOpen Monumentendagen en Museumnacht.

Van 17 maart t/m 16 juli 2017 verzorgt het Van Eesterenmuseum het Randprogramma bij de Tentoonstelling ‘Een Betere Stad’ van Monumenten en Archeologie.

Kijk voor data en meer informatie over de extra activiteiten in de agenda.

Vaartocht Van Eesterenmuseum door Amsterdam Nieuw-West. Foto: Marjori Hong (www.gefladder.nl). Op excursie met de Eagle-bus van de NZH uit de jaren zestig. Foto: Victorien Koningsberger. Boekenverkoper tijdens Indische avond, Museumnacht 2013. Foto: Iwan Daniëls. Verkoop Tussen Kunst & Vintage. Vrijwilliger Jennifer toont telefoon. Foto: Anna Ietswaart.