Nieuw Van Eesteren Paviljoen aan de Sloterplas

Nieuw Van Eesteren Paviljoen aan de Sloterplas. Het Van Eesterenmuseum breidt uit. Van Slotermeer naar Nieuw-West.

Op het Bastion West komt een uitnodigend en transparant gebouw met uitzicht over de Sloterplas, de boulevard en de Noorderhaven. Dit herkenbare en zichtbare paviljoen krijgt een sober en doelmatig karakter, net als veel architectuur uit de wederopbouwperiode.

Voor het Van Eesterenmuseum is een toekomstig onderdak op een zichtbare plek aan de Sloterplas een logisch gevolg van de verbreding van de focus: van buitenmuseum in Slotermeer naar een paviljoen aan de Sloterplas. Daar kunnen de tradities en ontwikkelingskansen van de Westelijke Tuinsteden gedeeld worden. Het Algemeen Uitbreidingsplan van Van Eesteren gaat immers over heel Amsterdam Nieuw-West. Met de Sloterplas als iconisch middelpunt. Het paviljoen voor het Van Eesteren Museum worden mede ondersteund door stadsdeel Nieuw-West en woningcorporatie Stadgenoot.

Lees verder: Van Eesteren Paviljoen

Lees ook: Paviljoen: van tekentafel naar bouwplaats!