Over het museum

Van zondag 23 juli tot vrijdag 13 oktober 2017 is het Van Eesteren Museum gesloten wegens verhuizing.
In deze drie maanden verhuist het museum van de oude locatie aan de Burgemeester De Vlugtlaan naar het nieuw gebouwde Van Eesteren Paviljoen aan de noordoever van de Sloterplas.

Laat je verrassen door ons cultuurhistorisch erfgoed
Ontdek de wederopbouwarchitectuur en -kunst van Amsterdam

Het Van Eesterenmuseum laat je kennismaken met het cultuurhistorisch erfgoed van stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren. Zijn werk is een van de hoogtepunten in de naoorlogse stedenbouw en architectuur in Amsterdam. In Nieuw-West, in Buitenveldert en in delen van Amsterdam-Noord is de bijzondere ruimtelijke opzet, ontworpen door Van Eesteren nog altijd voelbaar.

Het Van Eesterenmuseum bevindt zich aan de Burgemeester De Vlugtlaan 125 in Amsterdam Slotermeer en is hèt informatiepunt over de bijzondere stedenbouwkundige opzet van de tuinsteden. Er is een buitenmuseum, een binnenmuseum en een jaren vijftig-museumwoning. Het museum organiseert veel verschillende wandelingen, excursies, gesprekken en andere activiteiten. Het dankt zijn bestaan aan de inzet van veel betrokken buurtbewoners en vrijwilligers.

Het museum breidt uit. Van Slotermeer naar Nieuw-West. Met een nieuw paviljoen aan de Sloterplas, dat najaar 2017 de deuren opent.

Van Eesteren Binnenmuseum aan de Burgemeester De Vlugtlaan 125. Foto: Victorien Koningsberger. Kaart van het Algemeen UItbreidingsplan van Amsterdam (AUP), Dienst der Publieke Werken, 1935. Binnenmuseum Vaste Expositie. Foto: Victorien Koningsberger. Eetkamer Museumwoning Van Eesterenmuseum. Foto © Thomas Heere. Prentbriefkaart. Amsterdam W., Burgemeester de Vlugtlaan; circa 1960.