Veelgestelde vragen coronamaatregelen

Hieronder vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over de richtlijnen en maatregelen van het Van Eesteren Museum tegen de verspreiding van het coronavirus. De antwoorden op deze vragen vindt u ook op de speciale webpagina Coronamaatregelen met daarop alle informatie die belangrijk is voor uw bezoek aan het Van Eesteren Museum met ingang van 20 juni 2020.

Update 14 december 2020 – In lijn met het actuele beleid van de overheid is het Van Eesteren Museum gesloten voor bezoekers van dinsdag 15 december 2020 tot en met dinsdag 19 januari 2021.

Wanneer is het Van Eesteren Museum open?
Elke donderdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur.
Van 15 december 2020 t/m 19 januari 2021 is het museum gesloten.

Wat is er te doen in het Van Eesteren Museum?
Op openingsdagen kunt u:
1. Een bezoek brengen aan ons binnenmuseum, het Van Eesteren Paviljoen, en de tentoonstelling We built this city on Rock and Roll. U kunt kiezen uit twee tijdsloten: 12.00 – 14.30 uur en 14.30 – 17.00 uur.
2. Deelnemen aan onze wandeling in het buitenmuseum in Slotermeer (met een gids). Start om 13.00 uur vanuit het paviljoen. De entreeprijs voor het paviljoen is bij uw ticket voor de wandeling inbegrepen.
3. Een bezoek brengen aan onze museumwoning (met een gids). Start om 14.30 uur vanuit het paviljoen. De entreeprijs voor het paviljoen is bij uw ticket voor de museumwoning inbegrepen.
4. Deelnemen aan overige activiteiten van ons programma, zoals Van Eesteren Gesprekken en (thema)wandelingen door andere tuinsteden.

Hoeveel tickets zijn er per dag beschikbaar?
Om voor iedereen een veilig en prettig bezoek te kunnen garanderen, is voor alle onderdelen per dag een beperkt aantal tickets beschikbaar:
– Van Eesteren Paviljoen: 20 tickets per tijdslot (= totaal 40 tickets per dag),
– wandeling buitenmuseum: 3 tickets per dag,
– bezoek museumwoning: 3 tickets per dag.

Kan ik met een groep naar het museum komen?
Wij vragen onze bezoekers alleen naar het museum te komen, of slechts met leden uit het eigen huishouden. Als de leden van uw groep niet behoren tot hetzelfde huishouden mag uw groep bestaan uit maximaal 4 personen in het binnenmuseum (kinderen t/m 12 jaar tellen daarbij niet mee), en maximaal 3 personen bij buitenactiviteiten, zoals de wandeling en het woningbezoek. Bij buitenactiviteiten tellen kinderen t/m 12 jaar wel mee.
Voor alle leden van de groep geldt met nadruk: houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) tot anderen die niet tot het eigen huishouden behoren. Lees meer over groepsbezoek op de pagina Plan je bezoek. Ook kunt u met uw vragen over groepsbezoek contact opnemen met onze afdeling Boekingen via e-mailadres boekingen@vaneesterenmuseum.nl, of telefonisch via 020 – 447 1857 tijdens openingstijden van het museum, donderdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Wij zijn met acht personen uit een huishouden. Mogen wij toch als groep meedoen met een wandeling of woningbezoek?
Zowel voor de wandeling in het buitenmuseum als voor het bezoek aan de museumwoning zijn per dag maximaal 3 tickets beschikbaar. Ongeacht leeftijd en het al dan niet behoren tot hetzelfde huishouden. Deelname aan de wandeling of het woningbezoek met meer dan 3 personen is momenteel alleen mogelijk op afspraak. Wij adviseren u daarover contact op te nemen met onze afdeling Boekingen via e-mailadres boekingen@vaneesterenmuseum.nl, of telefonisch via 020 – 447 1857 tijdens openingstijden van het museum, donderdag t/m zondag, van 12.00 tot 17.00 uur.

Kan ik een ruimte huren in het museum?
Het huren van ruimtes in het museum is momenteel beperkt mogelijk en alleen op afspraak. Wij adviseren u daarover contact op te nemen met onze afdeling Boekingen via e-mailadres boekingen@vaneesterenmuseum.nl, of telefonisch via 020 – 447 1857 tijdens openingstijden van het museum, donderdag t/m zondag, van 12.00 tot 17.00 uur.

Hoe kom ik aan tickets?
Om het museum te kunnen bezoeken, moet u vooraf tickets reserveren via onze website. Aan de balie van het museum worden geen tickets voor het museum verkocht. Dit geldt voor al onze activiteiten.
Klik hier voor tickets voor het bezoek aan het paviljoen, de wandeling door het buitenmuseum en het bezoek aan de museumwoning.
Klik hier voor tickets voor onze overige activiteiten.

Ik doe niet aan internetbankieren. Hoe kan ik toch een ticket reserveren?
Tickets kunnen momenteel alleen online via onze website worden gereserveerd en betaald. U kunt voor de betaling kiezen uit iDeal, Bancontact MisterCash, GiroPay en VisaCard. Als u niet beschikt over een van deze betaalmogelijkheden, kunt u online geen tickets bij het museum reserveren. Wellicht kunt u de hulp inroepen van familie of vrienden om u hierbij te helpen.

Er staat dat er in het museum alleen met PIN of contactloos kan worden betaald. Waarom moet ik toch vooraf online een ticket reserveren?
Het museum heeft verschillende maatregelen getroffen om alle bezoekers een veilig en prettig bezoek te kunnen garanderen. Een van die maatregelen is het beperken van het maximale aantal bezoekers dat gelijktijdig in het museum aanwezig mag zijn. Door onze bezoekers vooraf een ticket te laten reserveren, kunnen wij dat maximale aantal bezoekers precies in de gaten houden en reguleren. Het museum heeft ervoor gekozen om het vooraf reserveren te laten verlopen via het ticketsysteem op onze website, en niet via de balie en/of telefonisch om eventuele doublures en fouten te voorkomen.
De museumwinkel en het museumcafé in het museum zijn geopend. Uw eventuele aankopen daar, kunt u met PIN en contactloos betalen.

Ik zit in een rolstoel en neem een begeleider mee. Moet mijn begeleider een eigen ticket reserveren?
Nee. De rolstoelgebruiker reserveert vooraf online alleen een ticket zichzelf. De begeleider valt onder het ticket van de rolstoelgebruiker, lift daarop mee, en hoeft geen eigen ticket te reserveren. Omdat rolstoelgebruiker en begeleider zich dicht bij elkaar voortbewegen, tellen wij beide bezoekers als één bezoeker; de rolstoelgebruiker.
Vertel als rolstoelgebruiker aan onze medewerker(s) bij de kaartcontrole alstublieft duidelijk wie uw begeleider is.

Ik kom met mijn eigen kinderen naar het museum. Moet ik voor hen ook een eigen ticket reserveren?
Ja. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang tot het museum, maar ook voor hen moet vooraf per kind een eigen ticket worden gereserveerd via onze website. Kinderen van 13 jaar en ouder hebben geen gratis toegang. Ook voor hen moet vooraf per kind een eigen ticket worden gereserveerd via onze website.

Ik heb een Stadspas Amsterdam. Moet ik vooraf een ticket reserveren?
Ja. Houders van een Stadspas Amsterdam hebben weliswaar gratis toegang tot het paviljoen en korting op onze andere activiteiten, maar ook zij moeten vooraf een ticket reserveren via onze website. Dit geldt ook voor andere leden van het huishouden met een Stadspas. Om het ticket met een Stadspas geldig te laten zijn, moet de houder van de Stadspas de pas meenemen naar het museum om deze bij de kaartcontrole te laten controleren en scannen.

Hoe werkt het tijdslot voor het paviljoen?
Onze tijdsloten voor het paviljoen werken als volgt: uw ticket voor het paviljoen geeft u recht op toegang tot en verblijf in het paviljoen gedurende uw tijdslot. Binnen de tijden van uw tijdslot kunt u zelf bepalen hoe laat u bij het paviljoen naar binnen gaat. Dat hoeft niet perse bij aanvang van het tijdslot te zijn, het mag ook later zijn. Aan het einde van uw tijdslot vragen wij u om het paviljoen te verlaten.

Mag ik met mijn ticket net zo lang in het paviljoen blijven als ik wil?
Nee, momenteel helaas niet. Op grond van onze coronamaatregelen geeft uw ticket alleen recht op verblijf in het paviljoen gedurende uw tijdslot. Om bezoekers van beide tijdsloten een veilig en prettig bezoek te kunnen garanderen, vragen wij u aan het einde van uw tijdslot om het paviljoen te verlaten.

Hoe laat moet ik naar binnen?
Kom maximaal 5 min. voor aanvang van uw tijdslot naar het museum om rijvorming voor de entree te voorkomen. Later naar binnen gaan mag ook! U mag gedurende uw tijdslot net zo laat bij in het paviljoen naar binnen als u wilt. Houd daarbij wel rekening met de aanvangstijd van de wandeling door het buitenmuseum of het bezoek aan de woning, als u daarvoor een ticket heeft gereserveerd. Aan het einde van uw tijdslot vragen wij u om het paviljoen te verlaten.

Hoe laat moet ik aanwezig zijn voor de wandeling door het buitenmuseum of het bezoek aan de museumwoning?
Wij vragen u uiterlijk 5 minuten voor aanvang van de wandeling door het buitenmuseum of het bezoek aan de museumwoning aanwezig te zijn in het paviljoen.

De wandeling door het buitenmuseum (start om 13.00 uur) vindt plaats in tijdslot 1 (12.00 – 14.30 uur). Voorafgaand aan de wandeling biedt het tijdslot voldoende tijd om op uw gemak bij het paviljoen naar binnen te gaan, de tentoonstelling in het paviljoen te bekijken en tijdig aanwezig te zijn voor de wandeling. Om 13.00 uur ontmoet de gids in het paviljoen de deelnemers van de wandeling. Na afloop van de wandeling keert u weliswaar terug naar het paviljoen, maar kunt u met uw ticket daar niet meer naar binnen. Bij uw terugkeer gaat tijdslot 2 namelijk van start. Het ticket voor de wandeling geeft daartoe geen toegang.

Het bezoek aan de museumwoning (start om 14.30 uur) vindt plaats in tijdslot 2 (14.30 – 17.00 uur). Wij beseffen ons dat er voorafgaand aan het woningbezoek weinig tijd is om op uw gemak bij het paviljoen naar binnen te gaan. Maar maakt u zich geen zorgen! Onze woninggidsen weten precies hoeveel bezoekers een ticket voor de woning hebben gereserveerd en wachten tot alle deelnemers aanwezig zijn. Bent u onverhoopt vertraagd en dreigt u te laat te komen? Laat het ons dan alstublieft zo snel mogelijk weten door te bellen met het museum op 020 – 447 1857. De gids kan dan tijdig nadenken over een oplossing. Na afloop van het bezoek aan de woning keert u terug naar het paviljoen waar u tot het einde van uw tijdslot kunt verblijven en de tentoonstelling kunt bekijken.

Waar kan ik de coronarichtlijnen van het museum vinden?
U vindt onze coronarichtlijnen hier (.pdf). Daarnaast zijn ze op meerdere plekken in het museum goed zichtbaar opgehangen.
Bovenop deze richtlijnen geldt dat al onze bezoekers van 13 jaar en ouder verplicht zijn een mondkapje te dragen in alle binnenruimten van ons museum.

Vanaf wanneer gelden de coronarichtlijnen van het museum?
De richtlijnen van het museum om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, gelden met ingang van 20 juni 2020. Ze zijn van kracht tot nader order en worden waar nodig telkens aangepast aan de actuele situatie en landelijke maatregelen.

Voor wie gelden de coronarichtlijnen van het museum?
Onze coronarichtlijnen gelden voor iedereen die het Van Eesteren Museum betreedt en/of deelneemt aan onze activiteiten. Ook voor kinderen en jongeren. Lees onze coronarichtlijnen (.pdf) nauwkeurig voorafgaand aan uw bezoek. Bovenop deze richtlijnen geldt dat al onze bezoekers van 13 jaar en ouder verplicht zijn een mondkapje te dragen in alle binnenruimten van ons museum.
Bij het reserveren van een ticket gaat u akkoord met deze richtlijnen.

Waar vind ik de richtlijnen van het RIVM?
Meer informatie over het coronavirus (COVID-19), de richtlijnen van het RIVM en de maatregelen van de Rijksoverheid tegen het coronavirus vindt u hier.

Is het veilig om het museum te bezoeken?
Ja. In het museum hanteren wij de algemene hygiënerichtlijnen van het RIVM om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Daarbovenop hebben wij extra (hygiëne)maatregelen getroffen die ervoor zorgen dat het museum een veilige plek is om te bezoeken. Zo ontsmetten wij oppervlakken die vaak worden aangeraakt meermaals per dag, is op meerdere plekken in het museum desinfecterende handgel beschikbaar voor bezoekers, kan alleen worden betaald met PIN en contactloos en is er door een maximum aantal bezoekers per dag voor alle bezoekers genoeg ruimte om 1,5 meter afstand tot andere bezoekers te kunnen bewaren. Lees hier al onze maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Moet ik een mondkapje (en handschoenen) dragen in het museum?
Ja. Met ingang van 1 december 2020 zijn al onze bezoekers van 13 jaar en ouder verplicht een mondkapje te dragen in alle binnenruimten van ons museum. U hoeft in het museum geen handschoenen te dragen, maar u bent vrij om dat te doen als u dat zelf prettig vindt. Mondkapjes en handschoenen moeten door bezoekers zelf worden meegenomen. Ze zijn in het museum niet verkrijgbaar.

Ik heb last van hooikoorts. Mag ik bij het museum naar binnen?
In principe wel. Als u hooikoorts heeft, heeft u elk jaar dezelfde klachten in ongeveer dezelfde periode. Als het goed is, kunt u goed aanvoelen of de klachten die u nu ervaart, hooikoortsklachten zijn. Twijfelt u of zijn de klachten anders dan normaal? Blijf dan alstublieft thuis.

Is het toilet in het museum beschikbaar voor bezoekers?
Ja. In het paviljoen is één toilet beschikbaar voor bezoekers. In de museumwoning is het toilet niet beschikbaar voor bezoekers.

Ik ben (enigszins) slechthorend en kan de gids op 1,5 meter afstand niet goed verstaan. Hebben jullie bij de wandeling en/of het woningbezoek mogelijkheden voor geluidsversterking met koptelefoons of iets dergelijks?
Nee, helaas niet. Onze wandel- en woninggidsen gebruiken bij hun rondleiding geen geluidsversterkende apparatuur. Wij adviseren u uw slechthorendheid voorafgaand aan de wandeling en/of het woningbezoek te bespreken met de gids zodat hij/zij er rekening mee kan houden. Ook in het Van Eesteren Paviljoen is geen geluidsversterkende apparatuur of audiotour beschikbaar. Lees hier meer over de toegankelijkheid van het museum met een beperking.

Ik ben (enigszins) slechtziend. Zijn er visuele hulpmiddelen in het museum?
Met ingang van 20 juni is het Van Eesteren Museum even toegankelijk voor bezoekers met een beperking als voorheen, met één uitzondering: in de museumwoning is het aanraken van interieurobjecten tijdelijk niet toegestaan in verband met hygiëne. Lees hier meer over de toegankelijkheid van het museum met een beperking.

Waar en wanneer kan ik spullen voor het museum schenken/doneren?
Als u objecten wilt schenken aan het museum, of daarover vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met onze schenkingscoördinator via e-mailadres schenkingen@vaneesterenmuseum.nl.
Het schenkingsspreekuur vervalt voorlopig.

Ik heb vragen over jullie coronamaatregelen en mijn bezoek. Waar kan ik terecht?
U kunt met al uw vragen over onze coronarichtlijnen en -maatregelen en uw bezoek contact met ons opnemen via e-mailadres info@vaneesterenmuseum.nl, of telefonisch via 020 – 447 1857 tijdens openingstijden van het museum, donderdag t/m zondag, van 12.00 tot 17.00 uur. Wij staan u graag te woord!