Komt u vrijdag 8 september langs met uw verhaal?

Op 13 oktober 2017 opent het Van Eesteren Paviljoen haar deuren aan de Sloterplas, maar u kunt als buurtbewoner daarvoor al op een unieke manier bijdragen aan het museum. U kunt namelijk deel uitmaken van de eerste tentoonstelling in het paviljoen tijdens de Open Monumentendagen.

Voor deze bewonersexpositie zoekt het Van Eesteren Museum verhalen van bewoners van Nieuw-West over hun verleden, heden en toekomst in dit bijzondere stadsdeel. Hoe is het om in Nieuw-West te wonen? Wat zijn uw meest dierbare herinneringen aan dit stadsdeel? Hoe was het vroeger? Hoe is het nu? Wat is juist fijn, of juist niet? Wat kan beter om hier fijner te wonen?

Wij zoeken bijdragen van jong en oude, nieuwe en langdurige bewoners. Alle bijdrage zijn welkom! Denk aan foto’s, krantenknipsels, spullen, geluidsfragmenten, zelf gemaakt of verzameld; zolang het volgens u een verhaal vertelt over Nieuw-West.

Hoe en wanneer?
Breng uw bijdrage naar het paviljoen op vrijdag 8 september vanaf 13:00 uur. Dan bouwen we die middag samen aan de tentoonstelling. Vanaf 16:00 tot 18:00 is er afsluitend een informele burenborrel.

Mocht dit niet uitkomen, dan kunt u uw bijdrage ook langsbrengen op dinsdag 5 en woensdag 6 september tussen 12:00 en 17:00. Of neem contact op met Elisa Matse, de samensteller van de expositie. U kunt haar bereiken op elisa@vaneesterenmuseum.nl of 020 447 18 57.

Uw ervaring en kennis van het heden en verleden zijn belangrijk voor de toekomst van Nieuw-West. U kunt uw bijdrage zowel in bruikleen geven of afstaan aan het museum. Deze expositie vormt het begin van een lange termijn bewonersproject van het Van Eesteren Museum, waarbij een archief over ‘Wonen in Nieuw-West’ wordt gemaakt door bewoners.

Locatie Van Eesteren Paviljoen aan de noordoever van de Sloterplas, Amsterdam. Foto: Ger van Middelkoop/Aerophoto-Schiphol.

Winnaar Yücel