Het Van Eesteren Paviljoen opent haar deuren op 13 oktober 2017

Op vrijdag 13 oktober is het zover: dan gaan de deuren van het nieuwe Van Eesteren Paviljoen aan de noordoever van de Sloterplas open. De nieuwe locatie van het Van Eesteren Museum wordt geopend door de verantwoordelijke wethouders in het bijzijn van betrokkenen en publiek. De opening vindt plaats om 16:30, daarna is iedereen welkom om het gebouw aan de Noordzijde 31 te bekijken en het glas te heffen op deze nieuw aanwinst voor de stad.

Het Van Eesteren Paviljoen is vanaf 13 oktober ook de nieuwe hoofdvestiging van het museum. Hier is meer ruimte voor exposities, debatten en workshops. Daarnaast kunnen bezoekers nog steeds terecht in de historische museumwoning en worden ook alle activiteiten van het ‘buitenmuseum’ hervat. De gidsen nemen u dan weer mee door de verschillende tuinsteden van Amsterdam.

Vanaf 19 oktober 2017 is het paviljoen open voor betalende bezoekers, op donderdag tot en met zondag, van 12.00 tot 17.00 uur. Op die dagen is de museumwoning ook te bezoeken.

Mocht u niet tot 19 oktober kunnen wachten: er vindt ook een sneak preview plaats in het paviljoen. Op 9 en 10 september gaat het museum voor een select aantal mensen even open, in het kader van de Open Monumentendagen. Op die dagen kunnen bezoekers tijdens rondleidingen het gebouw zelf bezoeken én de allereerste tentoonstelling die het museum daar organiseert: de bewonerstentoonstelling. De sneak preview is gratis, maar er is wel maar beperkt plaats. Reserveer dus snel een plaats via onze ticketpagina, voor alle details kunt u hier terecht.

Het Van Eesteren Paviljoen en de nieuwe vaste tentoonstelling zijn mede tot stand gekomen met financiële steun van Gemeente Amsterdam, Stadgenoot, BPD Cultuurfonds, EFL Stichting vele particuliere sponsoren en een Voor je Buurt crowdfundactie.

Na de oplevering van het Van Eesteren Paviljoen wordt het terrein er omheen opgeknapt; 18 augustus 2017. Foto: Erik Swierstra.

Verkoop Tussen Kunst & Vintage. Vrijwilliger Jennifer toont telefoon. Foto: Anna Ietswaart.