Hoger onderwijs

Voor het Hoger Onderwijs stelt het Van Eesteren Museum graag een presentatie en excursie op maat samen. Aanvragen naar: educatie@vaneesterenmuseum.nl of telefonisch op 020-4471857; tijdens openingstijden.

School of Architecture of Zaragoza
In februari 2014 bezochten studenten en docenten van de ‘School of Architecture of Zaragoza’ uit Spanje het museum. De groep was vooral geïnteresseerd in volkshuisvesting. Eerst werd er een presentatie over Cornelis van Eesteren en de Westelijke Tuinsteden gegeven. Daarna bezochten zij de museumwoning in de Freek Oxstraat. Als een lang lint trokken de studenten door de woning. Ze werden vrolijk van de van de jaren ’50 inrichting, zoals de bakelieten telefoon. De docenten verbaasden zich over de openheid van de benedenwoningen in Nederland. In Spanje hecht men veel meer aan privacy.

Winnaars Speelse Prijs Noordmansschool. Foto: Victorien Koningsberger. Vrijwilliger Christiaan met Basisschool-scholieren in het Buitenmuseum. Foto: Victorien Koningsberger. Docenten Ellen en Colette Speelse Prijs Noordmanssschool. Foto: Victorien Koningsberger.