X
Bij het aanvinken zal een cookie worden geplaatst. Deze blijft een jaar geldig en zal alleen gebruikt worden om te zorgen dat deze popup niet weer getoond wordt.
Geplaatst op: 17 februari 2017

Een betere stad

In gebouw De Bazel aan de Vijzelstraat in Amsterdam is vanaf 17 maart de tentoonstelling ‘Een betere stad’ te zien. Over de realisatie van het Algemeen Uitbreidingsplan (AUP) van Amsterdam. Het Van Eesterenmuseum zorgt voor het uitgebreide randprogramma. Bekijk het resultaat van het AUP in het echt te voet, per boot of bus.

Lees meer
Geplaatst op: 6 februari 2017

Mien Ruys – Zoeken naar de heldere lijn

De expositie ‘Het Groen en de Tuinsteden’ gaat ook in op het gedachtengoed en de tuinen van Mien Ruys. Het Van Eesterengesprek #57 op zondag 12 maart staat in het teken van vooraanstaande Nederlandse tuin- en landschapsarchitecte.

Lees meer
Geplaatst op: 27 januari 2017

Bouwbord Van Eesteren Paviljoen onthuld

Op vrijdagmiddag 27 januari 2017 is tijdens een druk bezochte bijeenkomst het gele bouwbord aan de Noordzijde voor het Van Eesteren Paviljoen onthuld. Na enige toespraken werd door het trekken aan enkele touwen het bord zichtbaar. Ook droeg de stadsdeeldichter een toepasselijk gedicht voor.

Lees meer
Geplaatst op: 24 januari 2017

Heipalen slaan voor het Van Eesteren Paviljoen

Op een mistige winterdag zijn op dinsdag 24 januari 2017 de heipalen voor het nieuwe Van Eesteren Paviljoen de grond in geheid. Letterlijk een mijlpaal in de bouw van dit nieuwe gebouw voor het Van Eesterenmuseum. Op vrijdag 27 januari om 16.00 uur vindt aansluitend de officiële start van de bouw van het paviljoen plaats.

Lees meer
Geplaatst op: 2 januari 2017

Vier mee! – Start bouw Van Eesteren Paviljoen

Het fundament voor het Van Eesteren Paviljoen is bijna gelegd. Het Van Eesterenmuseum wil dit bijzondere moment niet onopgemerkt voorbij laten gaan en nodigt iedereen uit om de start van de bouw op vrijdag 27 januari 2017, 16.00 uur, feestelijk mee te vieren.

Lees meer
Geplaatst op: 22 december 2016

Van Eesterengesprek #56: Groen erfgoed

Hoe om te gaan met groen erfgoed uit de tijd van de wederopbouw? Tijdens het Van Eesterengesprek #56 op donderdag 26 januari 2017 staat deze vraag centraal. Landschapsarchitect Jacqueline Verhees is gastspreker.

Lees meer
Bekijk alle berichten
Word vriend
+
Word vrijwilliger
+
  •  

    Vrienden zijn mensen die je een warm hart toedragen, die wat voor je over hebben. Samen met vrienden krijg je meer voor elkaar dan alleen. Dat geldt ook voor het Van Eesterenmuseum. Daarom zijn wij op zoek naar onze vrienden.

    Het Van Eesterenmuseum draait grotendeels op een grote club enthousiaste vrijwilligers, ondersteund door een kleine professionele staf, en enkele freelancers. Nieuwe vrijwilligers zijn welkom.

Uitgelichtvan Eesteren Museum