X
Bij het aanvinken zal een cookie worden geplaatst. Deze blijft een jaar geldig en zal alleen gebruikt worden om te zorgen dat deze popup niet weer getoond wordt.
Kierkegaardstraat in Slotermeer. Foto: Hedwig van der Heiden.
Geplaatst op: 2 december 2016

Expositie over het Groen in de Tuinsteden

Tijdens de aanleg werd 1000 ha bouwgrond opgespoten en gingen in 1961 de eerste bomen in de grond. De Westelijke Tuinsteden zijn daadwerkelijk groen geworden en hoe! Je kunt het allemaal gratis bekijken in het binnenmuseum. De expositie ‘Het Groen in de Tuinsteden’ is nog tot het voorjaar 2017 te zien.

Lees meer
Schotse hooglander in de Oeverlanden Noord. Foto: Hans Bootsma.
Geplaatst op: 25 november 2016

Van Eesterengesprek #55: de Stadswildernis verbonden

Gastspekers tijdens het Van Eesterengesprek #55 op donderdag 15 december zijn landschapsarchitecten Pieter Boekschooten en Philomene van der Vliet. Ze zullen vertellen over de ruige groengebieden in Amsterdam Nieuw-West.

Lees meer
'De Verfdoos', Lodewijk van Deysselstraat, 1957. Foto: Stadsarchief Amsterdam.
Geplaatst op: 10 november 2016

Buurtwandeling & Bezoek Museumwoning

Beleef op zaterdag 12 november de jaren ’50 met een bezoek aan de museumwoning én de buurtwandeling door Slotermeer. Vanaf het Van Eesterenmuseum is met een gids een anderhalf uur durende ontdekkingstocht door

Lees meer
Locatie paviljoen aan de Sloterplas
Geplaatst op: 2 november 2016

Paviljoen: van tekentafel naar bouwplaats!

De kurk kan van de fles. Na lang zoeken naar financiering, aanscherpen van het ontwerp en het vinden van een gedegen aannemer, die het ook nog eens voor de juiste prijs moest kunnen maken, is het eindelijk zover..

Lees meer
Max van den Berg en Cornelis van Eesteren op het afscheid van ir. Blaauw, 1976
Geplaatst op: 2 november 2016

Nieuw: ‘Jongens maak het maar mooi’

Afgelopen jaren schreef Max van den Berg aan zijn memoires. Zijn boek, ‘Jongens maak het maar mooi’ is een persoonlijk verhaal, met prachtige inzichten in de werkwijze van veranderende diensten en politieke verhoudingen in een turbulente tijd ..

Lees meer

Uitgelichtvan Eesteren Museum