X

Privacyvoorwaarden


De website van het Van Eesteren Museum maakt gebruik van analytische, functionele en technische cookies. In onze privacyverklaring lees je meer daarover.
Fototentoonstelling Town Country

De fototentoonstelling Town Country is een fotografische wandeling die meevoert naar alle uithoeken van de wereld en toch alleen binnen de grenzen van Amsterdam Nieuw-West is gefotografeerd. Met een zekere lichtheid komen onderwerpen als heimwee, verdeeldheid, verbinding en veiligheid aan de orde.

Lees meer

Helpt u ons? Verlanglijstje voor de Museumwoning

December is dé tijd om verlanglijstjes te maken, ook voor het Van Eesteren Museum. Voor het nieuwe jaar zijn we daarom hard op zoek naar verschillende originele jaren 50 interieurelementen waarmee wij de museumwoning nog verder in originele Goed Wonen staat kunnen inrichten. Kunt u ons daaraan helpen?

Lees meer

Pop-up kunstwerk Played rack bij het paviljoen

Vanaf 21 februari 2020 is Played rack te zien bij het Van Eesteren Paviljoen, een driedimensionaal kunstwerk van beeldend kunstenaar Maze de Boer. In 2010 ontwierp beeldend kunstenaar Maze de Boer (1976) een uitvergroot afdruiprek (in het Engels een plate rack). Het afdruiprek ligt op z’n kop.

Lees meer

LEGO-Lab: Bouw je eigen stad of huis

Voel jezelf even stedenbouwer in de geest van Cornelis van Eesteren. Je maakt in een team een stedenbouwkundig ontwerp met LEGO. Je gaat in een klein team aan de slag als stedenbouwer. Welke keuzes maken jullie bij de inrichting van de wijk?

Lees meer

Ga mee op pad in de Tuinstad: Amsterdam-Noord

Tussen Slotermeerlaan en Hoogoorddreef: in Noord is het gedaan met de laagbouw uit de jaren vijftig en wordt de hoogbouw definitief de standaard. We zien de eerste kenmerken van wat later typerend zou worden voor de Bijlmer: grote flats in een parkachtige omgeving, scheiding van snel en langzaam verkeer en de ongekende grootschaligheid van de systeembouw.

Lees meer
Architectuurwandeling Buitenveldert. Foto: Victorien Koningsberger.

Ga mee op pad in de Tuinstad: Buitenveldert

Ga op ontdekkingstocht door de wijk en laat je verrassen. Bekijk onder leiding van gids Willem Toutenhoofd hoe Van Eesteren zijn visie op stedenbouw in Buitenveldert realiseerde. De karakteristieke indeling van woningen, groen en verkeer in de wijk wordt tijdens deze wandeling goed zichtbaar.

Lees meer

Gezocht: Educatiegidsen

Spreekt het je aan om in een culturele omgeving scholieren te ontvangen en educatieve en creatieve activiteiten met hen te doen? En heb je tijd en interesse om ons team te komen versterken? Lijkt het je leuk om je kennis te delen en te vergroten over architectuur, stedenbouw, de tuinsteden en vormgeving uit de wederopbouwperiode?

Lees meer
Bekijk alle berichten
Word vrijwilliger
+
 •  

  Het Van Eesteren Museum draait grotendeels op een grote club enthousiaste vrijwilligers, ondersteund door een kleine professionele staf, en enkele freelancers. Nieuwe vrijwilligers zijn welkom.

Uitgelicht • Wekelijkse Activiteiten

  Do t/m zo 11

  Wandeling buitenmuseum

  Do t/m zo | 13.00
  Do t/m zo 11

  Bezoek museumwoning

  Do t/m zo | 14:30
 • Extra Activiteiten

  za 29

  Op Pad in de Tuinstad: Slotervaart

  29 februari za | 13:30 - 15:00
  mrt 13

  NLdoet: een glashelder Van Eesteren Paviljoen

  13 maart vr | 13:00 - 17:00
  mrt 14

  Op pad in de Tuinstad: Overtoomse veld

  14 maart za | 13:30 - 15:00
  apr 02

  Ways of Space

  2 april do - 19 april zo
 • Facebook

Meld je hier aan voor de Nieuwsbrief.

van Eesteren Museum