X
Bij het aanvinken zal een cookie worden geplaatst. Deze blijft een jaar geldig en zal alleen gebruikt worden om te zorgen dat deze popup niet weer getoond wordt.
Geplaatst op: 23 juni 2017

Wandelexcursie Kolenkitbuurt

Het Van Eesterenmuseum organiseert een paar keer per jaar de wandelexcursie door de Kolenkitbuurt in Bos en Lommer. De gids is Karin Ruisch, oud-bewoner en cultuurweten-schapper. We kijken terug op het ontstaan van de wijk en de verschillen met de andere ‘tuinsteden’. Welke bewoners kende de wijk en hoe kwamen veranderingen tot stand?

Lees meer
Geplaatst op: 22 juni 2017

Over de toekomst van de Tuinstad

Tot en met zondag 16 juli 2017 is in Gebouw De Bazel de tentoonstelling ‘Een Betere Stad’ te zien. Buurtbewoners, tuinstad-gidsen, tuinstad-bestuurders en de hoofdrol-spelers van de introductiefilm komen zaterdag 8 juli samen voor een exclusieve rondleiding en een open gesprek over de vooruitzichten en vernieuwing van de huidige tuinstad.

Lees meer
Verkoop Tussen Kunst & Vintage. Vrijwilliger Jennifer toont telefoon. Foto: Anna Ietswaart.
Geplaatst op: 4 juni 2017

Nieuwe vrijwilligers gezocht

In verband met de verhuizing naar de nieuwe locatie in het Van Eesteren Paviljoen aan de noordoever van de Sloterplas en uitbreiding van de activiteiten zijn wij op zoek naar vrijwilligers die bij ons actief willen zijn bij de diverse activiteiten binnen het Museum. Dus: heb je belangstelling, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Lees meer
Geplaatst op: 13 mei 2017

Van Eesteren Paviljoen begint vorm te krijgen

Op vrijdag 12 mei 2017 waren de medewerkers van het Van Eesterenmuseum uitgenodigd om binnen kijken in het Paviljoen. Een ieder kon een goede indruk krijgen van de ruimtelijke werking van het gebouw, wat geheel past in het idee ‘licht, lucht en ruimte’. Het interieur wordt nu verder afgewerkt. Hieraan wordt nog verder gewerkt tot in de zomer.

Lees meer
Geplaatst op: 2 mei 2017

Op pad in de Tuinstad

Het Van Eesteren Museum breidt zijn buurtwandelingen uit met acht nieuwe excursies door de tuinsteden van het Algemeen Uitbreidingsplan. Op 6 mei start de eerste nieuwe wandeling van zo’n anderhalf uur door Tuinstad Overtoomse Veld. Op 7 mei volgt de tweede wandeling in de reeks. Dan gaat ‘Op pad in de Tuinstad’ door Slotervaart.

Lees meer
Geplaatst op: 30 april 2017

Randprogramma bij ‘Een Betere Stad’

Tijdens de tentoonstelling ‘Een Betere Stad’ in gebouw De Bazel zorgt het Van Eesterenmuseum voor het uitgebreide randprogramma. Bekijk dit voorjaar het resultaat van het AUP in het echt te voet, per fiets, per boot of bus.

Lees meer
Bekijk alle berichten
Word vriend
+
Word vrijwilliger
+
  •  

    Vrienden zijn mensen die je een warm hart toedragen, die wat voor je over hebben. Samen met vrienden krijg je meer voor elkaar dan alleen. Dat geldt ook voor het Van Eesterenmuseum. Daarom zijn wij op zoek naar onze vrienden.

    Het Van Eesterenmuseum draait grotendeels op een grote club enthousiaste vrijwilligers, ondersteund door een kleine professionele staf, en enkele freelancers. Nieuwe vrijwilligers zijn welkom.

Uitgelicht

Verkoop Tussen Kunst & Vintage. Vrijwilliger Jennifer toont telefoon. Foto: Anna Ietswaart.


    van Eesteren Museum