X

Privacyvoorwaarden


De website van het Van Eesteren Museum maakt gebruik van analytische, functionele en technische cookies. In onze privacyverklaring lees je meer daarover.
Goof Schönberg, 2019

In Memoriam Goof Schönberg

Woensdag 14 oktober jl. overleed Goof Schönberg. Net voor de tiende verjaardag van het Van Eesteren Museum. Onze ouwe reus is niet meer. Goof was al ruim voor de opening in 2010 betrokken bij het museum en bleef dat tot op het eind van zijn leven. Het museum is Goof veel dank verschuldigd voor alles wat hij voor ons heeft gedaan. Wij zullen hem enorm missen.

Lees meer

Het Van Eesteren Museum bestaat 10 jaar!

Op 15 oktober 2010 werd het Van Eesteren Museum opgericht en dat betekent dat wij dit jaar 10 jaar bestaan! En dat vieren wij graag met u. Vanwege de huidige omstandigheden omtrent het coronavirus, doen wij dat niet met grote publieksactiviteiten, maar wel met veel (digitale) verhalen, interviews en herinneringen. En met verschillende kortingsacties, want wie jarig is, trakteert!

Lees meer

Tentoonstelling We built this city on Rock and Roll

De tentoonstelling We built this city on Rock and Roll vertelt over de opkomst van jeugdcultuur in de jaren 50, 60 en 70 en de centrale rol die muziek – en de rockhelden en popiconen – daarin speelt. Met in het stralende middelpunt een groot overzicht van 50 popfoto’s van muziekfotograaf Gijsbert Hanekroot.

Lees meer

Podcast Wandkunst? Want Kunst!

In de podcast Wandkunst? Want Kunst! neemt het Van Eesteren Museum je mee op pad langs wandkunstwerken in het Van Eesteren Buitenmuseum; delen van de bebouwde omgeving van Slotermeer. We vertellen de verhalen achter de monumentale wandkunstwerken van na de Tweede Wereldoorlog die het buitenmuseum rijk is en onderzoeken de waarde en toepassingen van wandkunst voor vandaag de dag.

Lees meer

Object van de Maand: De Ploeg-gordijnen

De dagen worden weer korter en de tijd breekt aan om het in huis gezellig te maken. Dat betekent: kaarsen op tafel en gordijnen toe. In de museumwoning doen we dat uiteraard geheel in stijl met gordijnen van Weverij De Ploeg, de beroemde weverij uit Bergeijk. Achter deze ogenschijnlijk gewone lappen stof schuilt een groter ideaal en daarom zijn de gordijnen in november het Object van de Maand.

Lees meer

November: Iconic Houses Maand

De hele maand november viert het netwerk van Iconic Houses de Nederlandse Iconic Houses Maand. In een passe-partout brengt het netwerk tien iconische Nederlandse huizen bijeen die in november met korting zijn te bezoeken. De Van Eesteren Museumwoning is er één van.

Lees meer

Gezocht: Bestuursleden

Het Van Eesteren Museum is op zoek naar twee nieuwe leden voor het eigen bestuur, met de respectievelijke aandachtsgebieden: Museumwereld en culturele instellingen, en Marketing & communicatie. Reageren kan tot 25 november 2020.

Lees meer
Bekijk alle berichten
Word vrijwilliger
+

  Uitgelicht  • Wekelijkse Activiteiten

   Do t/m zo 11

   Bezoek Paviljoen

   Do t/m zo | 12.00 -17.00
   Do t/m zo 11

   Wandeling buitenmuseum

   Do t/m zo | 13.00
   Do t/m zo 11

   Bezoek museumwoning

   Do t/m zo | 14:30
  • Extra Activiteiten

   vr 30
   nov 07

   Op Pad in de Tuinstad: Buitenveldert

   7 november za | 13:30 - 15:00
   nov 21

   Op pad in de Tuinstad: Watergraafsmeer

   21 november za | 13:30 - 15:00
   dec 22

   Op pad in de Tuinstad: Slotervaart

   22 december di | 13:30 - 15:00
  • Facebook

  •  

   Het Van Eesteren Museum draait grotendeels op een grote club enthousiaste vrijwilligers, ondersteund door een kleine professionele staf, en enkele freelancers. Nieuwe vrijwilligers zijn welkom.

   Meld je hier aan voor de Nieuwsbrief.

   van Eesteren Museum