X
Bij het aanvinken zal een cookie worden geplaatst. Deze blijft een jaar geldig en zal alleen gebruikt worden om te zorgen dat deze popup niet weer getoond wordt.
eerste_paal_event
Geplaatst op: 2 januari 2017

Vier mee! – Start bouw Van Eesteren Paviljoen

Het fundament voor het Van Eesteren Paviljoen is bijna gelegd. Het Van Eesterenmuseum wil dit bijzondere moment niet onopgemerkt voorbij laten gaan en nodigt iedereen uit om de start van de bouw op vrijdag 27 januari 2017, 16.00 uur, feestelijk mee te vieren.

Lees meer
Doorkijkje vanuit het centrum naar de zonbeschenen helling van de Dousberg, in het open landschap ten westen van Pottenberg.
Geplaatst op: 22 december 2016

Van Eesterengesprek #56: Groen erfgoed

Hoe om te gaan met groen erfgoed uit de tijd van de wederopbouw? Tijdens het Van Eesterengesprek #56 op donderdag 26 januari 2017 staat deze vraag centraal. Landschapsarchitect Jacqueline Verhees is gastspreker.

Lees meer
servies
Geplaatst op: 18 december 2016

Kopje koffie in stijl

Het gaat goed met de voorbereidingen voor ons museumpaviljoen aan de Sloterplas. Ondertussen verzamelen we al huisraad voor de inrichting. Van Kees Slegt en Ingeborg Kurpershoek kregen we hun hele verzameling MOSA servies, wel vijf verhuisdozen vol!

Lees meer
Bouwrijp maken terrein Van Eesteren Paviljoen aan de Noordzijde van de Sloterplas; 14 december 2016. Foto: Erik Swierstra.
Geplaatst op: 16 december 2016

Paviljoen: van tekentafel naar bouwplaats!

De kurk kan van de fles. Na lang zoeken naar financiering, aanscherpen van het ontwerp en het vinden van een gedegen aannemer, die het ook nog eens voor de juiste prijs moest kunnen maken, is het eindelijk zover..

Lees meer
Kierkegaardstraat in Slotermeer. Foto: Hedwig van der Heiden.
Geplaatst op: 2 december 2016

Expositie over het Groen in de Tuinsteden

De Westelijke Tuinsteden zijn groen geworden en hoe! Je kunt het allemaal gratis bekijken in het binnenmuseum. De expositie ‘Het Groen in de Tuinsteden’ is nog tot het voorjaar 2017 te zien.

Lees meer
Nieuw-West Parkstad of Stadswijk_
Geplaatst op: 25 november 2016

Nieuw-West: Parkstad of Stadswijk

Acht jaar na publicatie van de Atlas Westelijke Tuinsteden Amsterdam opnieuw een prikkelende analyse van de ontwikkelingen in een van de grootste stadsuitbreidingen van Nederland in de twintigste eeuw. Wat is er veranderd in de afgelopen jaren?

Lees meer
Bekijk alle berichten

Uitgelichtvan Eesteren Museum