X
Bij het aanvinken zal een cookie worden geplaatst. Deze blijft een jaar geldig en zal alleen gebruikt worden om te zorgen dat deze popup niet weer getoond wordt.
Geplaatst op: 22 juni 2017

Over de toekomst van de Tuinstad

Tot en met zondag 16 juli 2017 is in Gebouw De Bazel de tentoonstelling ‘Een Betere Stad’ te zien. Buurtbewoners, tuinstad-gidsen, tuinstad-bestuurders en de hoofdrol-spelers van de introductiefilm komen zaterdag 8 juli samen voor een exclusieve rondleiding en een open gesprek over de vooruitzichten en vernieuwing van de huidige tuinstad.

Lees meer
Geplaatst op: 17 juni 2017

Wandelexcursie Op Pad in de Tuinstad: Noord

Tussen Slotermeerlaan en Hoogoorddreef: in Amsterdam-Noord is het gedaan met de laagbouw uit de jaren vijftig en wordt de hoogbouw definitief de standaard. Met gids Kees Knobbe zien we rond het Buikslotermeerplein de oude idealen langzaam uit beeld verdwijnen, en de tuinstad van de toekomst onafwendbaar opdoemen.

Lees meer
Geplaatst op: 14 juni 2017

Bustocht: Een eeuw Volkshuisvesting

Museum Het Schip organiseert samen met andere partners van 13 tot 23 juni, voor het eerst, het internationale ‘Social Housing Festvial’. Onderdeel van het programma is deze bustocht langs de geschiedenis van de Nederlandse Volkshuisvesting. Tijdens de busexcursie wordt een bezoek gebracht aan de museumwoning van het Van Eesterenmuseum.

Lees meer
Verkoop Tussen Kunst & Vintage. Vrijwilliger Jennifer toont telefoon. Foto: Anna Ietswaart.
Geplaatst op: 4 juni 2017

Nieuwe vrijwilligers gezocht

In verband met de verhuizing naar de nieuwe locatie in het Van Eesteren Paviljoen aan de noordoever van de Sloterplas en uitbreiding van de activiteiten zijn wij op zoek naar vrijwilligers die bij ons actief willen zijn bij de diverse activiteiten binnen het Museum. Dus: heb je belangstelling, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Lees meer
Geplaatst op: 13 mei 2017

Van Eesteren Paviljoen begint vorm te krijgen

Op vrijdag 12 mei 2017 waren de medewerkers van het Van Eesterenmuseum uitgenodigd om binnen kijken in het Paviljoen. Een ieder kon een goede indruk krijgen van de ruimtelijke werking van het gebouw, wat geheel past in het idee ‘licht, lucht en ruimte’. Het interieur wordt nu verder afgewerkt. Hieraan wordt nog verder gewerkt tot in de zomer.

Lees meer
Geplaatst op: 2 mei 2017

Op pad in de Tuinstad

Het Van Eesteren Museum breidt zijn buurtwandelingen uit met acht nieuwe excursies door de tuinsteden van het Algemeen Uitbreidingsplan. Op 6 mei start de eerste nieuwe wandeling van zo’n anderhalf uur door Tuinstad Overtoomse Veld. Op 7 mei volgt de tweede wandeling in de reeks. Dan gaat ‘Op pad in de Tuinstad’ door Slotervaart.

Lees meer
Bekijk alle berichten
Word vriend
+
Word vrijwilliger
+
  •  

    Vrienden zijn mensen die je een warm hart toedragen, die wat voor je over hebben. Samen met vrienden krijg je meer voor elkaar dan alleen. Dat geldt ook voor het Van Eesterenmuseum. Daarom zijn wij op zoek naar onze vrienden.

    Het Van Eesterenmuseum draait grotendeels op een grote club enthousiaste vrijwilligers, ondersteund door een kleine professionele staf, en enkele freelancers. Nieuwe vrijwilligers zijn welkom.

Uitgelicht

Verkoop Tussen Kunst & Vintage. Vrijwilliger Jennifer toont telefoon. Foto: Anna Ietswaart.


    van Eesteren Museum