X
Bij het aanvinken zal een cookie worden geplaatst. Deze blijft een jaar geldig en zal alleen gebruikt worden om te zorgen dat deze popup niet weer getoond wordt.

Koningsdag vuurwerk! Van Eesteren Paviljoen ’s avonds open

Om het Koningshuis te vieren verzorgt het Oranje Comité Amsterdam traditioneel een spectaculair vuurwerk op de Sloterplas. Dat viert het Van Eesteren Museum graag mee. Voor deze speciale gelegenheid ontvangen we  gastvrij het Oranje Comité Amsterdam en is het Van Eesteren Paviljoen ‘s avonds open.

Lees meer

Van Eesteren Gesprek #64 – Kanaal om de West

Dagelijks varen er vele vracht- en zeilschepen door de binnenstad van Amsterdam. Begin vorige eeuw ontstonden er plannen om de scheepvaart te weren uit de stad, door een kanaal aan te leggen aan de westkant van Amsterdam. Tijdens het Van Eesteren Gesprek #64 praten we met Jos Hogenes over waarom dit kanaal er nooit is gekomen.

Lees meer
Van Eesteren Paviljoen, Foto: Luuk Kramer

Vacature vrijwilligers museumgidsen

Het Van Eesteren Paviljoen aan de Sloterplas wordt druk bezocht voor de vaste tentoonstelling, een wandeling of gewoon een kop koffie in het museumcafé. Dagelijks staan er gastvrouwen en -heren klaar om deze bezoekers te ontvangen en daar kunnen we nog wat extra hulp bij gebruiken.

Lees meer

Op pad in de Kolenkitbuurt

Op zondag 15 april organiseerde het Van Eesteren Museum weer een wandeling door de Kolenkitbuurt in Bos en Lommer. De wandeling werd geleid door Karin Ruisch. Ze is cultuurwetenschapper, en heeft tot haar tiende in de Kolenkitbuurt gewoond.

Lees meer

Het buitenspelende kind van Aldo van Eyck

Jantje Beton kwam op 17 april met het nieuws dat nog maar 14 procent van de kinderen buiten speelt, tegen 70 procent van hun grootouders. Reden genoeg om het gedachtegoed van Aldo van Eyck te blijven promoten en te kijken waar kinderen weer verleid kunnen worden om dagelijks 1 uur buiten te spelen.

Lees meer
Tuindorp Frankendael / 'Jeruzalem' in de Watergraafsmeer. Foto: Wikimedia.

Ga mee op pad in Watergraafsmeer

De Westelijke Tuinsteden zijn het meest bekende resultaat van het Algemeen Uitbreidingsplan (AUP), waar het eerste naoorlogse begin werd gemaakt in de Watergraafsmeer. In Tuindorp Frankendael (beter bekend als Jeruzalem) wordt voor het eerst gebouwd in de vorm van hoven, in een poging een alternatief te vinden voor de strokenbouw in Bos en Lommer.

Lees meer

Ga mee op pad in de Kolenkitbuurt

Het Van Eesteren Museum organiseert een paar keer per jaar de wandeling door de Kolenkitbuurt in Bos en Lommer. De gids is Karin Ruisch, oud-bewoner en cultuurwetenschapper. Een wandeling in een wijk met een bewogen geschiedenis, is daar dan wat te zien? Ja zeker!

Lees meer
Van Eesteren Paviljoen, Foto: Luuk Kramer

Van Eesteren Paviljoen genomineerd voor Amsterdamse Architectuur Prijs

Het Van Eesteren Paviljoen is genomineerd voor de Gouden A.A.P., de Amsterdamse Architectuur Prijs 2018. Samen met negen andere genomineerde gebouwen dingt het paviljoen mee naar deze prijs voor het gebouw dat als beste wordt gezien van alle bouwprojecten die in 2017 binnen de gemeentegrenzen van Amsterdam zijn opgeleverd.

Lees meer
Bekijk alle berichten
Word vrijwilliger
+
  •  

    Het Van Eesteren Museum draait grotendeels op een grote club enthousiaste vrijwilligers, ondersteund door een kleine professionele staf, en enkele freelancers. Nieuwe vrijwilligers zijn welkom.

Uitgelicht

Van Eesteren Paviljoen, Foto: Luuk Kramer Van Eesteren Paviljoen, Foto: Luuk Kramer Winnaar Yücel


  • Wekelijkse Activiteiten

  • Extra Activiteiten

  • Facebook

  • Instagram

Meld je hier aan voor de Nieuwsbrief.

van Eesteren Museum