X
Bij het aanvinken zal een cookie worden geplaatst. Deze blijft een jaar geldig en zal alleen gebruikt worden om te zorgen dat deze popup niet weer getoond wordt.
Geplaatst op: 26 april 2017

Noordoever Sloterplas beschermd stadsgezicht

De Gemeente Amsterdam wil de Noordoever van de Sloterplas aanwijzen als beschermd stadsgezicht. De aanwijzing van een gebied tot een beschermd gezicht is een erkenning van uitzonderlijke cultuurhistorische en stedenbouwkundige waarden.

Lees meer
Geplaatst op: 19 april 2017

Kan alles erfgoed zijn?

Op 11 mei onderzoeken Platform VOER en het Van Eesterenmuseum in een multidisciplinaire publieksbijeenkomst naar alternatieve vormen voor het vastleggen en waarderen van de betekenis van plekken. Kan alles in potentie erfgoed zijn?

Lees meer
Geplaatst op: 13 april 2017

Doe mee, steun het Van Eesteren Paviljoen

Draag het paviljoen, het Van Eesteren Museum, de Sloterplas, de Westelijke Tuinsteden of je eigen buurt een warm hart toe! We hebben leuke beloningen voor je in petto zoals je eigen stoel als stamgast, een speciaal t-shirt en exclusieve rondleidingen.

Lees meer
Geplaatst op: 11 april 2017

Van Eesteren Paviljoen begint vorm te krijgen

In maart zetten timmerlieden de houten opbouw in elkaar en werd het paviljoen aan de noordoever van de Amsterdamse Sloterplas in korte tijd een concreet bouwwerk. In de laatste week van maart werden de vensters geplaatst. Het Paviljoen is nu glasdicht. In april werd de vloer gestort.

Lees meer
Geplaatst op: 9 april 2017

Met de bus door ‘Een Betere Tuinstad’

Ga mee met de vintage NZH-bus op busexcursie door de Westelijke Tuinsteden. Deze middag zoef je comfortabel en met een goed geïnformeerde gids langs de stedelijke en architectonische hoogtepunten van vroeger, nu én toekomst.

Lees meer
Geplaatst op: 7 april 2017

Randprogramma bij ‘Een Betere Stad’

Tijdens de tentoonstelling ‘Een Betere Stad’ in gebouw De Bazel zorgt het Van Eesterenmuseum voor het uitgebreide randprogramma. Bekijk dit voorjaar het resultaat van het AUP in het echt te voet, per fiets, per boot of bus.

Lees meer
Bekijk alle berichten
Word vriend
+
Word vrijwilliger
+
  •  

    Vrienden zijn mensen die je een warm hart toedragen, die wat voor je over hebben. Samen met vrienden krijg je meer voor elkaar dan alleen. Dat geldt ook voor het Van Eesterenmuseum. Daarom zijn wij op zoek naar onze vrienden.

    Het Van Eesterenmuseum draait grotendeels op een grote club enthousiaste vrijwilligers, ondersteund door een kleine professionele staf, en enkele freelancers. Nieuwe vrijwilligers zijn welkom.

Uitgelicht    van Eesteren Museum