Ideeën en zorgen bij omwonenden paviljoen

Omwonenden van de toekomstige locatie van het Van Eesterenpaviljoen aan de Sloterplas kwamen donderdag 25 november 2015 in het Van Eesteren Museum bij elkaar. De aanwezigen, vooral bewoners van de Noorzijde en de Hogguerflats, waren enthousiast over het plan en hoopten vooral op een paviljoen dat vaak open is. En met een figuurlijk open uitstraling naar de buurt.

Na een presentatie over het Van Eesteren Museum en wat het museum doet en wil gaan doen op de nieuwe locatie door directeur Anouk de Wit brandden de ideeën los. Zorgen maken omwonenden zich met name om mogelijk vandalisme en inbraakgevoeligheid op deze locatie. Zij zien dan ook liever geen bankjes of andere potentiele hangplekken. Om een rommelige aanblik van geparkeerde fietsen te voorkomen hopen zij op goede stallingsmogelijkheden, liefst uit het zicht. Ook een groen dak staat op het wensenlijstje, met name van de bewoners die uitkijken op het paviljoen. De hoop werd uitgesproken dat er naast het paviljoen een indrukwekkende markering van de locatie komt. Eén bewoner suggereerde een spectaculair lichtkunstwerk in het water naast de plas. Dit als markering van de route ‘Paleis tot Plas’ én als ode aan het jaarlijks Koningsdagvuurwerk dat op deze plek wordt afgestoken.

Tenslotte kwamen bewoners met veel praktische suggesties. Zo raadden zij het Van Eesteren aan ook in overleg te gaan met de nabijgelegen middelbare school en stageplekken aan te gaan bieden in het paviljoen.

Een puntsgewijs verslag van de bijeenkomst kunt u hier inzien: Verslag Bewoners bijeenkomst Van Eesterenpaviljoen 25 november (PDF).

Meer weten over het paviljoen? Op deze pagina vindt u meer informatie.


Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Overleg met omwonenden over toekomstig Van Eesterenpaviljoen.

Overleg met omwonenden over toekomstig Van Eesterenpaviljoen.

Uitgelicht

Presentatie Coalitie-akkoord Winnaar Yücel


van Eesteren Museum