In gesprek over het Van Eesteren Paviljoen

Met de architect in gesprek over het Van Eesteren Paviljoen
Het Van Eesteren Paviljoen dat momenteel wordt gebouwd, is ontworpen door Korteknie Stuhlmacher Architecten. Beide oprichters van het bureau, Rien Korteknie en Mechthild Stulhmacher, werkten de afgelopen vijf jaar aan verschillende ontwerpen voordat het huidige paviljoen zijn definitieve vorm kreeg. In het Van Eesterengesprek #59 op donderdag 13 april gaat Mechthild Stulhmacher in op het ontstaan van hun ontwerp. Met referenties uit de architectuurgeschiedenis en voorbeelden van hun eigen werk laat Stuhlmacher zien welke inspiratiebronnen en gedachten er achter het gebouw zitten. Bekijk hier alle info over het Van Eesterengesprek, en koop kaarten.

Van Eesteren Paviljoen avond
Donderdagavond 13 april staat volledig in het teken van het nieuwe Van Eesteren Paviljoen. We beginnen de avond vroeg met de kick-off van de officiële crowdfundactie voor de inventaris voor het café gedeelte van het paviljoen én openen de tentoonstelling over ons bijzonder buitenverblijf aan de Sloterplas. Een half uurtje na zessen is er de mogelijkheid om mee te dineren bij de buren in Westside. Voor een klein bedrag kun je hier aanschuiven voor een goed gerecht. Later op de avond, tijdens Het 59ste Van Eesterengesprek, presenteren de ontwerpers van Korteknie Stulmacher Architecten het paviljoen aan je. Na een korte inleiding van bestuurder Ronald Mauer vertelt Mechthild Stuhlmacher meer dan haar inspiratiebronnen, het ontwerpproces en de ideeën achter het Van Eesteren Paviljoen. Bekijk hier het programma van de avond.

• Mechthild Stuhlmacher, partner Korteknie Stuhlmacher Architecten.

Meta Slider Pro ‹ Van Eesteren Museum — WordPress Presentatie Coalitie-akkoord