Officiële opening Van Eesteren Paviljoen op 20 oktober 2017

Officiële opening Van Eesteren Paviljoen op 20 oktober 2017. In verband met het overlijden van burgemeester Van der Laan is de opening van het nieuwe Van Eesteren Paviljoen een week uitgesteld naar 20 oktober. Het programma blijft hetzelfde, op een paar kleine logistieke wijzigingen na.

13.30 – 14.00 uur: Inloop voor het Gesprek

14.00 – 16.00 uur: Speciaal Van Eesteren Gesprek: De kracht van de Tuinstad. Let op! Nieuwe locatie: Mundus College, Burgemeester Hogguerstraat 2 in Amsterdam (rolstoeltoegankelijk)

16.00 – 17.00 uur: Inloop voor het feestelijke openingsprogramma, met optreden van Bigband Tubantia uit Nieuw-West

17.00 – 17.30 uur: Feestelijke openingsprogramma met officiële opening. Locatie: bij en in het Van Eesteren Paviljoen aan de noordoever van de Sloterplas, Noordzijde 31 in Amsterdam

17.30 – 21.00 uur: Feest

17.45 – 18.15 uur: Optreden van Bigband Tubantia uit Nieuw-West

18.15 – 19.30 uur: Dj Tetouania uit Nieuw-West

19.30 – 20.15 uur: Dj Les Ley uit Nieuw-West

21.00 uur: Einde

Speciaal Van Eesteren Gesprek: De kracht van de Tuinstad

Dit Gesprek staat geheel in het teken van de Tuinstad zelf. Het zal gaan over erfgoed, groen, vernieuwing en verdichting. Over oud, en meer nog over nieuw. Want wat is de toekomst van de Tuinstad? Welke Tuinstad wil en kan Nieuw-West zijn?

Onder leiding van Hilde Blank (bestuursvoorzitter EFL Stichting) gaan vier gerenommeerde sprekers, Esther Agricola (directeur Ruimte & Duurzaamheid Gemeente Amsterdam), Nabila Bouabbouz (opdrachtgever Gebiedsontwikkeling en Transformatie bij de gemeente Amsterdam), Yttje Feddes (tuin- en landschapsarchitect) en architect van het paviljoen Mechthild Stuhlmacher (Korteknie Stuhlmacher Architecten) dieper hierop in. Elk vanuit hun eigen vakgebied en ervaring met de Westelijke Tuinsteden zullen zij spreken over de karakteristieken van de Tuinstad; wat wel of niet behouden moet of kan worden, wat de toekomstige ontwikkelingen zijn van de Tuinstad en welke adviezen en leerpunten er zijn.

Locatie Mundus College, Burgemeester Hogguerstraat 2, 1064 EB Amsterdam (rolstoeltoegankelijk)

Feestelijk openingsprogramma

Vanaf 16.00 uur is iedereen al van harte welkom bij het paviljoen. Er wordt muziek gedraaid en Bigband Tubantia geeft al een eerste optreden van een half uur.

Om 17.00 uur start het openingsprogramma. Met poëzie door stadsdeeldichter Onno-Sven Tromp, korte interviews met initiatiefnemers, architecten, bouwers, financiers, betrokken (woningbouw)partijen en bestuurders.
Om 17.30 uur wordt het paviljoen officieel geopend door locoburgemeester en wethouder Kajsa Ollongren (Kunst en Cultuur, gemeente Amsterdam) en wethouder Ronald Mauer (stadsdeel Nieuw-West).

Locatie Bij en in het Van Eesteren Paviljoen aan de noordoever van de Sloterplas, Noordzijde 31, 1064 GV Amsterdam

Feest

Vanaf 17.30 uur is het feest! Met live muziek door Bigband Tubantia uit Nieuw-West, de dj’s Tetouania en Les Ley, ook beiden uit Nieuw-West, de prijsuitreiking van de Buurtbewonersprijsvraag en korte rondleidingen door het nieuwe paviljoen. Kinderen kunnen tekenen, een bijzondere kleurplaat inkleuren of het gezicht laten schminken in een bijzondere oude bus. En natuurlijk is er een hapje en een drankje. Zo zorgt een lokale cateraar voor hartige hapjes en maaltijden, is er koffie en thee met zoet lekkers en schenkt de Amsterdamse brouwerij De 7 Deugden haar eigen bier.

Bijwonen? Dat kan!

Wilt u de feestelijke opening van het Van Eesteren Paviljoen op vrijdag 20 oktober bijwonen? Dat kan! U bent van harte welkom om de feestelijke opening met ons mee te vieren. U kunt zich hier aanmelden door een gratis ticket te reserveren.

Vanaf 22 oktober open voor publiek

Vanwege de verplaatsing van de officiële opening van het Van Eesteren Paviljoen en de daaraan voorafgaande voorbereidingen, opent het Van Eesteren Museum ook iets later dan gepland zijn deuren voor bezoekers, namelijk op 22 oktober 2017.

Vanaf 22 oktober is het museum geopend op donderdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Ook de museumwoning in Slotermeer is vanaf die dag weer te bezoeken, en ook de activiteiten in het ‘buitenmuseum’ worden vanaf dan voortgezet. Kijk hier voor meer informatie over alle activiteiten van het Van Eesteren Museum.

Over het paviljoen

Aan de noordoever, op een kavel die Van Eesteren bijna 80 jaar geleden al aanwees voor een publiek gebouw, wordt met de realisatie van het Van Eesteren Paviljoen niet alleen onze droom maar ook een deel van het originele plan voor Slotermeer werkelijkheid. Het paviljoen is tot stand gekomen na vele jaren van plannen en voorbereiden én dankzij de inspanningen van medewerkers, vrijwilligers en financiers.

Het Van Eesteren Paviljoen is de nieuwe hoofdvestiging van het museum. Met veel ruimte voor exposities, debatten en workshops. Daarnaast kunnen bezoekers nog steeds terecht in de historische museumwoning in Slotermeer en worden ook alle activiteiten van het ‘buitenmuseum’ hervat. De gidsen nemen u dan weer mee door de verschillende tuinsteden van Amsterdam.

Het Van Eesteren Paviljoen en de nieuwe vaste tentoonstelling zijn mede tot stand gekomen met financiële steun van Gemeente Amsterdam, Stadgenoot, BPD Cultuurfonds, EFL Stichting, vele particuliere sponsoren en een Voor je Buurt crowdfundactie.

Klik op de kaart om hem uit te vergroten

Winnaar Yücel