Koningsdag vuurwerk! Van Eesteren Paviljoen ’s avonds open

Om het Koningshuis te vieren verzorgt het Oranje Comité Amsterdam traditioneel een spectaculair vuurwerk op de Sloterplas. Dat viert het Van Eesteren Museum graag mee. Voor deze speciale gelegenheid ontvangen we  gastvrij het Oranje Comité Amsterdam en is het Van Eesteren Paviljoen ‘s avonds open.

Vanaf 21.00 uur verzamel je gezellig met je vrienden en buren aan de bar van het paviljoen. Om 22.00 begint het vuurwerk. Vanaf het paviljoen is het een klein stukje lopen naar de noordboulevard van de Sloterplas voor een goed uitzicht op het knalgoed. Na het vuurwerk is het paviljoen nog een uurtje open voor alle sterke Koningsdag verhalen van dit jaar en een afzakkertje. Laat even weten dat je komt door een gratis kaartje te reserveren via onze ticketpagina. Tot de 27e!

Over het Koningsdag vuurwerk

Het vuurwerk heeft een lange geschiedenis en werd vroeger tijdens diverse jaargangen op verschillende locaties in Amsterdam afgeschoten. Zo’n dertig jaar geleden werd het vuurwerk voor het eerst afgeschoten vanaf één van de eilandjes bij het Sloterparkbad. Sindsdien hoort deze traditie bij Amsterdam Nieuw-West en sluit het de Koningsdag in stijl af. Het vuurwerk wordt alweer een aantal jaren gelanceerd van een tweetal pontons die midden op de Sloterplas liggen.

Presentatie Coalitie-akkoord