Licht, lucht en ruimte tijdens Museumnacht op 3 november

Sinds oktober 2017 is het Van Eesteren Museum gehuisvest in haar nieuwe onderkomen aan de Sloterplas: Het Van Eesteren Paviljoen. Daarmee heeft het Van Eesteren Museum haar plek gevonden, de plek die van Eesteren ooit zelf heeft aangewezen voor een Paviljoen. Tijdens Museumnacht hebben we een mooi programma dat stil staat bij zijn ideeën over licht, lucht en ruimte.

Licht, lucht en ruimte zijn belangrijke pijlers in het werk van Van Eesteren. Hij was er van overtuigd dat de mens intuïtie heeft voor het inrichten en vormgeven van haar/zijn omgeving. Hij wilde deze intuïtieve gevoelens activeren en functioneel toepassen in het oplossen van stedenbouwkundige problemen. Vandaag de dag hebben we evengoed met stedenbouwkundige problemen te maken.

Tijdens Museumnacht 2018 wil het Van Eesteren Museum appelleren aan die intuïtie van haar bezoekers over licht, lucht en ruimte. Wanneer is er te veel van, wanneer te weinig? Verschilt dit per persoon of zijn onze behoeftes daarin vrijwel gelijk? Door onze intuïtie aan te spreken en onszelf onder te dompelen in ervaringen, ontdekken we gezamenlijk, maar op een persoonlijke manier, hoe goed wonen er anno 2018 voor ons uitziet.

19:00 – 20.00 uur: Lichtkunst van Martin Boverhof

20.00 – 22.00 uur: Performance door BetweenTwoHands (starttijd: elke 20 minuten)

23.00 – 02.00 uur: Lichtkunst van Martin Boverhof

23.00 – 00.15 uur: Voorstelling Lost City door ZID theater (starttijd:om 23.00 uur en 23.45 uur)