Maatwerk

We bieden de mogelijkheid om samen met een educatief medewerker van het museum een programma te maken dat past bij een project op school. Ook zijn er in samenwerking met organisaties uit de buurt of met andere musea soms activiteiten voor scholen. Aanvragen naar: educatie@vaneesterenmuseum.nl of telefonisch op 020-4471857; tijdens openingstijden.

De Speelse Stad
Zo organiseerde het Van Eesteren Museum in het kader van de tentoonstelling ‘De Speelse Stad van Aldo van Eyck’ eind 2011 een educatief project met basisscholen uit de buurt. Hier deden de Noordmanschool, de Burgemeester De Vlugtschool en de Timotheusschool aan mee. Van elke school kwam een bovenbouwklas een workshop over buiten spelen in het museum volgen. De workshops werden begeleid door vrijwilligers van het ARCAM Architectuurinstituut Amsterdam.

Tijdens de workshop lieten we de kinderen aan de hand van foto’s en een filmpje de geschiedenis van de wijk zien, wie architect Aldo van Eyck was en hoe kinderen vroeger buiten speelden. Nadat de kinderen zelf buiten konden spelen op de speeltoestellen bij het museum, werd de workshop afgerond met het maken van een maquette. De kinderen maakten in groepjes een maakten een ontwerp van hun favoriete speelplaats of speeltoestel. De kinderen van de Noordmanschool wonnen de aan de maquette verbonden prijsvraag, toegekend door het KOMPAN Play Institute.

Winnaars Speelse Prijs Noordmansschool. Foto: Victorien Koningsberger. Vrijwilliger Christiaan met Basisschool-scholieren in het Buitenmuseum. Foto: Victorien Koningsberger. Docenten Ellen en Colette Speelse Prijs Noordmanssschool. Foto: Victorien Koningsberger.