Maquette verhuisde per museumtram naar het Van Eesterenmuseum

Op zondag 30 juli 2017 verhuisde een deel van de tentoonstelling ‘Een Betere Stad‘ naar het Van Eesteren Museum in afwachting op plaatsing in het nieuwe Van Eesteren Paviljoen aan de noordoever van de Sloterplas. Het vervoer vond op bijzondere wijze plaats. De maquette werd per museumtram van het Haarlemmermeerstation overgebracht naar de nieuwe bestemming. De rit begon 12.00 uur vanaf het Haarlemmermeerstation, Amstelveenseweg 264. Een half uur later werd de maquette weer uit de tram getild en ondergebracht in het museum.

De tentoonstelling Een Betere Stad eindigde op 16 juli, maar krijgt voor een deel een plaats in het nieuwe Van Eesteren Paviljoen. Daar worden de onderdelen van de tentoonstelling samengevoegd met de bestaande collectie van het museum over het Algemeen Uitbreidingsplan van Amsterdam (AUP). De tentoonstelling in Gebouw De Bazel trok in vier maanden ruim 5.200 bezoekers.

Anouk de Wit (directeur Van Van Eesteren Museum), Karin Westerink (afdelingshoofd Monumenten) en diverse medewerkers van Open Monumentendag begeleidden de rit. Bij aankomst werd de maquette definitief overgedragen aan het Van Eesteren Museum en aldaar kondigde Anouk de Wit de feestelijke opening van het nieuwe Paviljoen aan op vrijdag 13 oktober 2017. Een week later, op donderdag 19 oktober 2017, opent het Van Eesteren Paviljoen voor betalende bezoekers.

Verkoop Tussen Kunst & Vintage. Vrijwilliger Jennifer toont telefoon. Foto: Anna Ietswaart.