Museumgidsen in de Straten van Amsterdam

In de maand mei vertellen in het AT5 programma Straten van Amsterdam twee van de Van Eesteren-medewerkers bevlogen over de Amsterdamse architectuur. Rob in de Kromme Mijdrechtstraat en Erik in de de Comeniusstraat.

Onze museumgids Rob Loos geniet niet alleen van modernistische architectuur, ook van Amsterdamse School-architectuur. Hij woont in de Kromme Mijdrechtstraat, in de Rivierenbuurt. Hij liet 17 mei 2016 zijn woning, kunst en uitzicht zien in het programma. Als Rob naar buiten kijkt, kijkt hij naar schoonheid: de wereldberoemde architectuur van architecten als Michel de Klerk. Kijk hier terug, vanaf minuut 26.

Twee weken later, op 31 mei, zijn we in Slotervaart, de Comeniusstraat. We nemen eerst een kijkje bij bewoners Mohamed en Yassin, die de buurt over het algemeen fijn ruim en groen vinden. En dan komt daar onze Erik aangelopen, die vervolgens een geweldige tour geeft rondom het complex Sloterhof. Kijktip! Het programma is hier terug te zien.

 


Erik met AT5 'Straten van Amsterdam' in de Comeniusstraat; 31 mei 2016.

Erik met AT5 ‘Straten van Amsterdam’ in de Comeniusstraat; 31 mei 2016.

Uitgelicht

Vaartocht Van Eesteren Museum door Amsterdam Nieuw-West. Foto: Marjori Hong (www.gefladder.nl).Verkoop Tussen Kunst & Vintage. Vrijwilliger Jennifer toont telefoon. Foto: Anna Ietswaart.


van Eesteren Museum