Museumwoning in NTR-programma: De (h)eerlijke jaren 50

De jaren 50 waren een periode van wederopbouw, fabrieken, brommers en koelkasten. De NTR wijdt een bijzondere reeks aan deze tijd in Nederland in het programma De (h)eerijke jaren 50, waar ook het Van Eesteren Museum bij betrokken is.

Op 23 mei is in de derde aflevering in het programma stilgestaan bij de Zaanstreek en wordt de Museumwoning aangedaan. De aflevering is uitgezonden op 20.25 op NPO 2 en te bekijken via NPO Start.

Donderdag 9 mei: De (h)eerlijke jaren 50 – Mill
Donderdag 16 mei: De (h)eerlijke jaren 50 – Den Haag
Donderdag 23 mei: De (h)eerlijke jaren 50 – Zaanstreek
Donderdag 30 mei: De (h)eerlijke jaren 50 – Stadskanaal

Cornelis van Eesteren en de Museumwoning
Cornelis van Eesteren was als architect en stedenbouwkundige betrokken bij de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog en gaf vorm aan het Algemeen Uitbreidingsplan (AUP). Zijn werk is bepalend geweest voor de bouw en inrichting van nieuwe na-oorlogse woningen.

De Museumwoning is volledig ingericht in de stijl van de jaren 50. Deze woning is te bezoeken, kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Vaartocht Van Eesteren Museum door Amsterdam Nieuw-West. Foto: Marjori Hong (www.gefladder.nl).Verkoop Tussen Kunst & Vintage. Vrijwilliger Jennifer toont telefoon. Foto: Anna Ietswaart.