Museumwoning in NTR-programma: De (h)eerlijke jaren 50

De jaren 50 waren een periode van wederopbouw, fabrieken, brommers en koelkasten. De NTR wijdt een bijzondere reeks aan deze tijd in Nederland in het programma De (h)eerijke jaren 50, waar ook het Van Eesteren Museum bij betrokken is.

Op 23 mei zal de derde aflevering in het programma stilstaan bij de Zaanstreek en wordt de Museumwoning aangedaan. De aflevering wordt uitgezonden op 20.25 op NPO 2. De eerste aflevering van de serie is te zien op 9 mei, op dezelfde tijd en zender.

Uitzendingen
Donderdag 9 mei: De (h)eerlijke jaren 50 – Mill
Donderdag 16 mei: De (h)eerlijke jaren 50 – Den Haag
Donderdag 23 mei: De (h)eerlijke jaren 50 – Zaanstreek
Donderdag 30 mei: De (h)eerlijke jaren 50 – Stadskanaal

De afleveringen zijn na de uitzending ook terug te kijken via NPO Start

Cornelis van Eesteren en de Museumwoning
Cornelis van Eesteren was als architect en stedenbouwkundige betrokken bij de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog en gaf vorm aan het Algemeen Uitbreidingsplan (AUP). Zijn werk is bepalend geweest voor de bouw en inrichting van nieuwe na-oorlogse woningen.

De Museumwoning is volledig ingericht in de stijl van de jaren 50. Deze woning is te bezoeken, kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Meta Slider Pro ‹ Van Eesteren Museum — WordPress Presentatie Coalitie-akkoord