Feestelijke onthulling speeltoestel Aldo van Eyck op 23 november

Al vanaf 2016 zet het Van Eesteren Museum zich in voor een beeldentuin aan de noordoever van de Sloterplas, want dat is onze droom voor deze fraaie oever, een mooi ingerichte openbare ruimte opgeluisterd met beelden uit de jaren vijftig en zestig. Bruikbare sculpturen ook, zoals het speeltoestel van Aldo van Eyck uit de Stoomgemaalstraat. Dankzij de inzet en met middelen van de gemeente, die de openbare ruimte voor ons allemaal beheert, heeft het speeltoestel van Aldo van Eyck een nieuwe plek gekregen bij het Van Eesteren Paviljoen aan de Sloterplas. Ook gulle gevers aan een crowdfund droegen bij, hun bijdrage wordt ingezet voor extra verfraaiing en mooi programma rondom het toestel en de beeldentuin.

Op vrijdag 23 november vieren we met de initiatiefnemers, de crowdfunders, diverse sponsoren, vrienden en onze buurtgenoten dat het speeltoestel van Aldo van Eyck uit Osdorp is aanbeland aan de noordoever. Als kick-start van de gedroomde beeldentuin. We nodigen je hierbij graag uit om aanwezig te zijn. De officiële onthulling om 15.45 uur wordt verricht door Touria Meliani, wethouder Erfgoed, Kunst & Cultuur van de gemeente Amsterdam.

Aanvang & tenue de sportive
Vanaf 15.30 uur ben je van harte welkom en vergeet niet om makkelijk zittende kleding en praktische (sport)schoenen aan te trekken, voor een paar mooie kunstjes op het klimtoestel.

Datum: Vrijdag 23 november
Aanvang: 15.30 uur
Einde: 17.30 uur
Locatie: Van Eesteren Paviljoen, Noordzijde 31, Amsterdam

We zien u graag bij de feestelijke onthulling en horen graag of u komt. Laat het ons weten door u hier aan te melden.

Presentatie Coalitie-akkoord