Op wereldreis in De Vlugtlaan

ln het kader van het programma Werk in West is momenteel in het Van Eesteren Museum de installatie World Wide Nieuw West van kunstenaar Marjolijn Boterenbrood te zien. De installatie zit vol verhalen over producten en ondernemers uit winkelstrips in Nieuw-West, waar de hele wereld is terug te vinden.

Op zaterdag 30 januari gaan we langs bij de ondernemers aan de Burgemeester de Vlugtlaan in Amsterdam Slotermeer, de winkelstraat waar ook het Van Eesteren Museum is gevestigd. Stuk voor stuk bijzondere ondernemingen, met een eigen specialisatie en verhaal. Met Marjolijn als ‘reisleider’ en de ondernemers als gids in hun eigen winkel maak je tijdens deze bijzondere excursie een kleine wereldreis.

Na 60 jaar is het fijnmazige systeem van winkels en bedrijfjes nog steeds succesvol als plek voor ontmoeting en economisch ontwikkeling. Het kunstproject maakt het goed functionerende ontwerp van Van Eesteren zichtbaar; nog altijd plukken we er de vruchten van!

Portretten van de ondernemers
Simone Wouters, Alissa Rees en Elvira Scholten, drie studenten van de Design Academy en werkzaam bij The Beach, hebben ter completering van de installatie portretten gemaakt van ondernemers aan de Burgemeester De Vlugtlaan en de Johan Huizingalaan. Deze zijn te zien op worldwidenieuwwest.nl en in de installatie die onderdeel uitmaakt van de expositie Werk in West (nog te zien tot eind maart 2016).

Datum: zaterdag 30 januari
Tijd: 14.00-16.00 uur
Startlocatie: Van Eesteren Museum, Burgemeester De Vlugtlaan 125
Kosten: € 7,50
Korting: € 2,00 met CJP/Stadspas/65+/Vriend.

Koop tickets

world wide nieuw west

World Wide Nieuw West is een portret van Amsterdam Nieuw-West en zijn internationale verbindingen, een kunstproject van Marjolijn Boterenbrood met stichting Werk Spoor.

Logo Werk in West In 2015, tot en met het voorjaar van 2016, werkt het Van Eesteren Museum met het verbindende thema ‘Werk in West’. Met dit project willen we een overzicht geven van het ontstaan en de ontwikkeling van de werkgebieden en de werkgelegenheid in Amsterdam Nieuw-West en de nabije omgeving, op ruimtelijk en sociaal niveau. En hoe onverwacht divers dit werk is, en Nieuw-West maakt?

Met dank aan het AFK, de EFL stichting, Gemeente Amsterdam en Port of Amsterdam.


Wat staat er nog meer in de agenda?
24 februari | Van Eesterengesprek  #49: Informeel werk in Nieuw-West
18 maart | Excursie langs oude en nieuwe bedrijven, met eindstop IBM en B.Amsterdam
26 maart | Finissage van de expositie Werk in West, waarvan de installatie World Wide Nieuw West onderdeel is

Uitgelicht

Vaartocht Van Eesteren Museum door Amsterdam Nieuw-West. Foto: Marjori Hong (www.gefladder.nl).Verkoop Tussen Kunst & Vintage. Vrijwilliger Jennifer toont telefoon. Foto: Anna Ietswaart.


van Eesteren Museum