(Uitverkocht) Struin mee door de stadswildernis op Yellow Sunday

Het Van Eesteren Museum organiseert op zondag 14 januari 2018 een wandeling waarbij landschapsarchitect Pieter Boekschooten je alles vertelt over dit bijzondere groengebied. De wandeling loopt van Sloterdijk naar Halfweg en voert je mee door het ruige riet, bosschages en langs verscholen meertjes.

De Brettenzone

Langs de Haarlemmertrekvaart bevindt zich de Brettenzone, gepland als groene buffer tussen de Westelijke Tuinsteden en het Westelijk Havengebied. In het Algemeen Uitbreidingsplan waren hier volkstuinen, sportparken, parkstroken en infrastructuur gepland. De noordelijke verlegging van de Haarlemmerweg en de gedeeltelijke spoorlijn ging echter niet door. Net als de aanleg van het Kanaal om de West. Hierdoor is de recreatieve strook maar gedeeltelijk gerealiseerd. Er werden nog vele plannen gemaakt. Bijvoorbeeld om er hoge kantoorgebouwen te realiseren, of een volkstuinenpark met vaarroutes (Brettenburg). Het bleven plannen. Vandaag de dag kenmerkt het gebied zich als ruige stadswildernis.

Praktisch

De wandeling begint vanaf café BRET tegenover het NS station Sloterdijk en eindigt in Halfweg. De terugreis vanaf het NS station Halfweg naar Sloterdijk is niet inbegrepen.

Datum: 14 januari

Vertrektijd: 13.00 uur

Eindtijd: 16.00 uur (eindpunt NS station Halfweg, op eigen gelegenheid terug)

Tickets: UITVERKOCHT