Succesvol openingsweekend Van Eesteren Museum

Het Van Eesteren Museum beleefde een succesvol openingsweekend in het paviljoen. Op 20 oktober woonden honderden gasten de feestelijke opening van het paviljoen bij en op zondag 22 oktober, de eerste openingsdag, telde het museum ruim 130 bezoekers.

Het Van Eesteren Museum kijkt tevreden terug op een zeer succesvol openingsweekend. De honderden gasten en bezoekers bij de feestelijke officiële opening en op de eerste openingsdag van het museum zijn een mooie start voor het museum op de nieuwe locatie. Het museum verwacht de bezoekersaantallen in het paviljoen op langere termijn te kunnen bestendigen. Het nieuwe vaste onderkomen van het museum bevindt zich op een zichtbaardere locatie aan de noordoever van de Sloterplas, in het hart van de Westelijke Tuinsteden. Daarbij biedt het paviljoen meer ruimte voor exposities, debatten, workshops, educatie en het neerzetten van de sfeer van de wederopbouw. Naast de uitgebreidere tentoonstelling over Cornelis Van Eesteren en zijn gedachtegoed, is er in het lichte gebouw meer ruimte om de ideeën van Goed Wonen te laten zien en beleven. Door middel van originele meubels en huishoudelijke artikelen krijgen bezoekers van het paviljoen een beeld van de ideeën en sfeer van de jaren 50 en 60.

Van Eesteren Paviljoen, Foto: Jeroen Lok

Verkoop Tussen Kunst & Vintage. Vrijwilliger Jennifer toont telefoon. Foto: Anna Ietswaart.