Tentoonstelling Zeitgeist Bauhaus wegens succes verlengd

De tentoonstelling Zeitgeist Bauhaus, die momenteel te zien is in het Van Eesteren Museum, wordt met één maand verlengd, t/m zondag 5 januari 2020. Dit biedt bezoekers ook in de kerstperiode de gelegenheid de succesvolle tentoonstelling te bezoeken en/of deel te nemen aan de bijbehorende speciale Zeitgeist-Bauhauswandeling. Met name voor die wandeling was de belangstelling de afgelopen maanden erg groot.

De tentoonstelling vertelt over hoe het Bauhaus effect heeft gehad op leven en wonen in Amsterdam en plaatst daarin de architectuur en stedenbouw van de stad centraal, met name die van Nieuw-West. Cornelis van Eesteren bezocht het Bauhaus in Weimar in 1922 en leerde er veel collega-architecten en -ontwerpers kennen. De kennis en inzichten die hij daardoor opdeed, paste hij later toe in zijn ontwerpen voor Nieuw-West. In de tentoonstelling is te zien hoe en welke (wereld)beroemde architecten en ontwerpers Van Eesteren tot zijn vriendenkring mocht rekenen.

Aanvullend op de tentoonstelling biedt het museum een speciale Zeitgeist-Bauhauswandeling door de westelijke tuinsteden van Amsterdam langs voorbeelden van de invloed van het Bauhaus.

En in de kerstvakantie is het de laatste kans om de workshop Zeitgeist Bauhaus te volgen. Daarin werk je met vormen, kleuren en materialen als papier, rubber, karton, plexiglas enz. en maak je creatieve en kleurrijke constructies en maquettes. Een leuke workshop voor jong en oud.

Lees hier meer informatie over de tentoonstelling.

Luister hier naar het radio-interview over deze tentoonstelling dat directeur Anouk de Wit gaf bij AmsterdamFM.

Tijden en tickets

Tentoonstelling Zeitgeist Bauhaus
Wanneer: t/m 05 januari 2020, elke do t/m zo, 12.00-17.00 uur
Waar: Van Eesteren Museum, Noordzijde 31 te Amsterdam
Kosten: € 4,00 / gratis voor Stadspas & kinderen t/m 12 jaar
Tickets: tickets voor de tentoonstelling zijn verkrijgbaar aan de balie van het museum

Zeitgeist-Bauhauswandeling
Wanneer: elke do t/m zo, 13.00-14.30 uur
Starttijd: 13.00 uur (start vanuit het Van Eesteren Museum)
Eindtijd: 14.30 uur
Waar: verzamelen in het Van Eesteren Paviljoen, Noordzijde 31 te Amsterdam
Kosten: € 12,50 (vol tarief) / € 10,00 (CJP/Stadspas) / gratis (kinderen t/m 12 jaar)
Tickets: tickets voor deze wandeling zijn verkrijgbaar aan de balie van het museum en online via onze website, www.vaneesterenmuseum.nl/tickets. Het ticket voor de wandeling is inclusief entree voor de tentoonstelling Zeitgeist Bauhaus in het Van Eesteren Paviljoen.

Workshop Zeitgeist Bauhaus
Wanneer: zaterdag 28 december 2019 en vrijdag 3 januari 2020, 14.00-16.00 uur
Waar: Van Eesteren Museum, Noordzijde 31 te Amsterdam
Kosten: € 7,50 (vol tarief) / € 4,00 (kinderen t/m 12 jaar) / Met Stadspas € 4,00 korting p.p.
Tickets: tickets voor deze workshop zijn verkrijgbaar online via onze website, www.vaneesterenmuseum.nl/tickets. Het ticket voor de workshop is inclusief entree voor de tentoonstelling Zeitgeist Bauhaus in het Van Eesteren Paviljoen.

Verkoop Tussen Kunst & Vintage. Vrijwilliger Jennifer toont telefoon. Foto: Anna Ietswaart.