Tijdelijke preview fototentoonstelling Town Country

De fototentoonstelling Town Country is een fotografische dwaling die meevoert naar alle uithoeken van de wereld en toch alleen binnen de grenzen van Amsterdam Nieuw-West is gefotografeerd. De serie raakt aan thema’s als identiteit, thuis en immigratie.

In 2018 fotografeerde Karlijn van Diepen alle pleinen, bomen, steegjes en uithoeken in Amsterdam Nieuw-West. Door het maken van wandelingen, een praatje en een foto probeert zij erachter te komen hoe het is om in dit stadsdeel te leven. In dit diverse deel van Amsterdam wonen 180 verschillende nationaliteiten met elkaar samen. Wat vinden bewoners van deze buurt? En van elkaar? Waar komen ze vandaan?

Het gevoel van heimwee naar een andere plek in de wereld, waar sommigen naar verlangen, herkent Van Diepen. Maar hebben zij nog meer gemeen?

Doordat Van Diepen inzoomt op details zie je als kijker niet in elke foto waar deze is genomen en wordt je naar elders meegenomen. Van Diepen focust op sfeer, het menselijke aspect en laat ruimte voor verwondering. Town Country is persoonlijke vorm van documentatie en toont een ander perspectief op Nieuw-West.

Town Country is in het voorjaar van 2020 te zien in het Van Eesteren Museum. Van 17 tot 27 oktober 2019 toont het museum alvast een tijdelijke preview van deze tentoonstelling.

Bewoners van Nieuw-West kunnen meedoen
Van Diepen wil de buurtbewoners van Nieuw-West uitdagen om elkaar beter te leren kennen; door elkaar te fotograferen. Wil je meedoen aan dit project en jouw foto’s toevoegen aan de tentoonstelling? Haal dan in de week van 17 tot 27 oktober 2019 een wegwerpcamera op in het Van Eesteren Museum. Lever de camera met de gemaakte foto’s uiterlijk op 17 november 2019 weer in bij het museum. De foto’s zullen door Van Diepen worden ontwikkeld en bekeken op geschiktheid. Geselecteerde foto’s zullen worden toegevoegd aan de grotere tentoonstelling in 2020.

CV
Karlijn van Diepen heeft ruime ervaring als regisseur van een keur aan televisieprogramma’s. Voor organisaties als Unicef en Thumbs up Africa reisde zij naar landen als Sierra Leone, Nepal, Tanzania en de Verenigde Staten om hier te filmen en verslag te doen. Als televisiemaker werkte zij voor alle omroepen in Nederland bij programma’s als Puberruil (KRO), Vrouw en Paard (VARA), De Social Club (BNN), Stinkend Beroemd en Dakloos (KRO). In 2018 verdiepte zij haar kennis door naast haar studie Journalistiek een tweede Bachelor in Fotografie aan de Fotoacademie in Amsterdam te voltooien.

Datum: 17 – 27 oktober 2019
Te bezoeken tijdens openingstijden van het museum: elke do t/m zo, 12.00 – 17.00 uur
Locatie: Van Eesteren Museum, Noordzijde 31, Amsterdam
Tickets: Gratis te bezoeken met toegangsticket tot het museum

Website Karlijn van Diepen

Vaartocht Van Eesteren Museum door Amsterdam Nieuw-West. Foto: Marjori Hong (www.gefladder.nl).