Fototentoonstelling Town Country

De fototentoonstelling Town Country is een fotografische dwaling die meevoert naar alle uithoeken van de wereld en toch alleen binnen de grenzen van Amsterdam Nieuw-West is gefotografeerd. De serie raakt aan thema’s als identiteit, thuis en immigratie.
In 2018 fotografeerde Karlijn van Diepen ontelbare pleinen, bomen, steegjes en uithoeken in Amsterdam Nieuw-West. Door het maken van wandelingen, een praatje en een foto probeert zij erachter te komen hoe het is om in dit stadsdeel te leven. In dit gevarieerde deel van Amsterdam wonen 180 verschillende nationaliteiten met elkaar samen. Wat vinden bewoners van deze buurt? En van elkaar? Waar komen ze vandaan? Het gevoel van heimwee naar een andere plek in de wereld, waar sommigen naar verlangen, herkent Van Diepen. Maar hebben zij nog meer gemeen?
Doordat Van Diepen inzoomt op details zie je als kijker niet in elke foto waar deze is genomen en wordt je naar elders meegenomen. Van Diepen focust op sfeer, het menselijke aspect en laat ruimte voor verwondering. Town Country is een persoonlijke vorm van documentatie en biedt een ander perspectief op Nieuw-West.
Town Country is van 6 februari tot en met 22 maart 2020 te zien in het Van Eesteren Museum.

Karlijn van Diepen
Karlijn van Diepen heeft ruime ervaring als regisseur van uiteenlopende televisieprogramma’s. Voor organisaties als Unicef en Thumbs up Africa reisde zij naar landen als Sierra Leone, Nepal, Tanzania en de Verenigde Staten om hier te filmen en verslag te doen. Als televisiemaker werkte zij voor diverseomroepen in Nederland bij programma’s als Puberruil (KRO), Vrouw en Paard (VARA), De Social Club (BNN), en Stinkend Beroemd en Dakloos (KRO). In 2018 voltooide zij naast haar studie Journalistiek, een tweede bachelor in Fotografie aan de Fotoacademie in Amsterdam.

Datum: 6 februari – 22 maart 2020
Te bezoeken tijdens openingstijden van het museum: elke do t/m zo, 12.00 – 17.00 uur
Locatie: Van Eesteren Museum, Noordzijde 31, Amsterdam
Tickets: Gratis te bezoeken met toegangsticket tot het museum

Website Karlijn van Diepen

Verkoop Tussen Kunst & Vintage. Vrijwilliger Jennifer toont telefoon. Foto: Anna Ietswaart.