Vacature vrijwilliger Woninggids Van Eesteren Museum

Het Van Eesteren Museum is opzoek naar iemand die het liefst de hele dag in de jaren vijftig en zestig rondloopt en het leuk vindt om bezoekers dagelijks door de Museumwoning rond te leiden. Kortom, we zoeken een vrijwilligers voor de functie van:

Woninggids

Als gids ben jij mede het gezicht van het museum. Je komt te werken in een leuk, enthousiast team binnen een jonge organisatie. Spreekt het je aan om in een culturele omgeving bezoekers te verwelkomen en rond te leiden en heb je tijd en interesse om ons team te komen versterken? Lijkt het je leuk je kennis te delen en te vergroten over interieur, architectuur, stedenbouw, de tuinsteden, vormgeving en wat daarbij komt kijken?

Museumwoning
In de Freek Oxstraat heeft het Van Eesteren Museum een woning geheel ingericht volgens de richtlijnen van de ‘stichting Goed Wonen’ uit 1948. De tijdgeest van de jaren 50 komt hier tot leven.

Taakomschrijving
In jouw rol als woninggids leid je de bezoekers rond in de museumwoning. Aan de hand van het interieur vertel je over de woongeschiedenis die hier te ervaren is. Je beantwoordt vragen en zorgt voor een gastvrije en geanimeerde sfeer. Ook zorg je ervoor dat de woning op orde blijft.

De rondleidingen zijn inclusief een korte wandeling van het paviljoen naar de woning en terug. Onderweg vertel je iets over de buurt en kun je alvast vragen van bezoekers beantwoorden.

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?
We zoeken mensen met belangstelling en/of kennis van interieur, design en vormgeving en enige interesse voor architectuur. Je bent representatief, hebt een verzorgd uiterlijk en beschikt over een duidelijke stem. Je kunt een verhaal vertellen voor kleine groepen en je vindt het leuk samen met andere gidsen je te verdiepen in woning, inrichting en vormgeving. Hiervoor organiseren we regelmatig interne avonden, een bezoek aan andere museumwoningen, lezingen, workshops, excursies etc.

Werktijden

Het museum is geopend op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag, van 12.00 tot 17.00 uur. De dagelijkse rondleidingen door de woning starten bij het paviljoen om 13.30 uur en 15.30 uur. Als woninggids verzorg je beide rondleidingen binnen één dienst. We vragen je minimaal een museumdienst per maand beschikbaar te zijn.

Wat kunnen wij je bieden?

• Interne begeleiding en training
  • Een mooie kans om (werk)ervaring op te doen en je CV te verrijken
  • Toegang tot een groot netwerk in de culturele sector
  • Plek om kennis te vergaren en te delen
  • Werken op een prachtlocatie en in een open organisatie
  • Gezellige en informatieve activiteiten met collega’s, zoals de maandelijkse borrel en jaarlijkse medewerkersdag
  • Korting op activiteiten en boeken

Het Van Eesteren Museum is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Heb je interesse en wil je meer weten?

Voor vragen en reacties kun je terecht bij Karin Nat, coördinator van de museumwoning. Email: karin@vaneesterenmuseum.nl

De gesprekken vinden de komende maanden plaats.

Martine Sandifort en Alex Klaassen in de Van Eesteren Museumwoning, in de NTR televisieserie Welkom in de jaren 60. September 2016.

Presentatie Coalitie-akkoord Van Eesteren Paviljoen, Foto: Luuk Kramer