Vacature vrijwilligers museumgidsen

Het Van Eesteren Paviljoen aan de Sloterplas wordt druk bezocht voor de vaste tentoonstelling, een wandeling of gewoon een kop koffie in het museumcafé. Dagelijks staan er gastvrouwen en -heren klaar om deze bezoekers te ontvangen en daar kunnen we nog wat extra hulp bij gebruiken. Het Van Eesteren Museum is per direct op zoek naar 8-10 vrijwilligers:

Museumgidsen (gastvrouwen/gastheren)
voor minimaal één museumdienst per maand

Als museumgids ben jij het gezicht van het museum. Je komt te werken in een enthousiast team binnen een jonge organisatie. Spreekt het je aan om in een culturele omgeving bezoekers te verwelkomen en rond te leiden en heb je tijd en interesse om ons team te komen versterken? Lijkt het je leuk je kennis te vergroten over architectuur, stedenbouw, de tuinsteden, wonen en vormgeving uit de wederopbouwperiode? Lees dan snel verder.

Museumgids
In het Van Eesteren Paviljoen heet jij de bezoekers van harte welkom. Je controleert de tickets, verricht kassahandelingen en geeft informatie over de tentoonstellingen en activiteiten. Je zorgt ervoor dat de museumzaal, de expositiemeubels en het café er netjes uitzien. Verder verzorg je de consumpties in het museumcafé en de verkoop van boeken aan de balie.

Werktijden
Het Van Eesteren Museum is open voor bezoekers op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 12 – 17 uur. Per middag werken er drie museumgidsen in verschillende diensten: een korte dienst van 11.30 – 15.00 uur en van 14.00 – 17.30 uur en een lange dienst van 11.30 – 17.30 uur. Als museumgids draai je minimaal een dienst per maand.
Buiten de openingstijden, zowel overdag als ‘s avonds, hebben we regelmatig groepen te gast, waarbij we ook gidsen extra inroosteren voor ontvangst en het schenken van koffie/thee/borrels.

Wat vragen wij?
Je bent representatief, sociaal en communicatief vaardig en vindt het leuk om bezoekers te informeren. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal en hebt belangstelling voor architectuur, stedenbouw, de tuinsteden, wonen en vormgeving uit de wederopbouwperiode. Kennis van de Engelse taal is een pré.

Wat bieden wij?
Je komt te werken in een groot en gevarieerd team van betrokken vrijwilligers met diverse achtergronden op een prachtige locatie in een open organisatie. Wij bieden je interne begeleiding en een mooie kans om (werk)ervaring op te doen of je CV te verrijken. Via het museum heb je toegang tot een groot netwerk in de culturele sector. Je bent welkom op de jaarlijkse medewerkersdag en de maandelijkse borrel en je krijgt korting op activiteiten en boeken. Wij geven geen onkostenvergoeding.

Interesse of meer weten?
Als je belangstelling hebt voor deze vrijwilligersfunctie, dan ontvangen we graag je CV en een korte motivatie. Je kunt deze sturen naar Annemarie Schuitema, e-mail: info@vaneesterenmuseum.nl (graag o.v.v. vacature museumgids). Voor vragen kun je haar ook mailen.

De Coördinator Museumgidsen nodigt in de komende weken kandidaten uit voor een kennismakingsgesprek.
Het Van Eesteren Museum is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
Meer informatie over het museum: www.vaneesterenmuseum.nl


Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook

Van Eesteren Paviljoen, Foto: Luuk Kramer

Uitgelicht

Presentatie Coalitie-akkoord


van Eesteren Museum