Van Eesteren Gesprek #71: Dirk van Sliedregt, rotan stoelen in context

Dirk van Sliedregt (1920-2010) was een veelzijdig man. Hij heeft meubels, interieurs en gebouwen ontworpen. Hij is begonnen als meubelmaker en is naast ontwerper vervolgens ook docent en directeur geworden van de Christelijke Academie voor Beeldende Kunst (CABK) in Kampen. Wie kent niet zijn rotan stoelen met stalen frame? Maar hij heeft ook gebouwen (raadhuizen, woningen, bedrijfsgebouwen) gerealiseerd, alsmede interieurs (o.a. voor apotheken). Zijn meubels kregen brede bekendheid via het tijdschrift Goed Wonen.

Op basis van een uitgebreid onderzoek schreef Anja Tollenaar samen met Femke Huisman het boek Dirk van Sliedregt, 1920-2010. Dit Van Eesteren Gesprek vertelt over: Wie was hij? Wat hadden zijn levensopvattingen te maken met zijn werk? Waarin verschilde zijn zienswijze over mens en techniek met die van zijn tijdgenoten? Hoe herken je een echte Van Sliedregt? Aan de hand van veel beeldmateriaal én met originele Van Sliedregt meubels paraat vertelt Anja Tollenaar hierover.

Datum: donderdag 23 mei 2019
Eindtijd: 22.00 uur
Locatie: Van Eesteren Museum, Noordzijde 31, Amsterdam
Toegang: Gratis met ticket.
LET OP: Reserveren is gratis, maar niet vrijblijvend. Wij rekenen na reservering op je komst. Kun je alsnog niet aanwezig zijn? Laat het ons dan even weten via info@vaneesterenmuseum.nl. Wij kunnen dan een ander blij maken met jouw ticket.

Reserveer tickets

CV
Anja Tollenaar (1977) is designhistoricus en droeg bij aan het behoud, beheer en beschikbaar maken van archieven van vormgevers. Momenteel is zij werkzaam als conservator bij COMM – Museum voor Communicatie.

Te koop
Dirk van Sliedregt, 1920-2010 (Uitgeverij BONAS) is te koop in de winkel van het Van Eesteren Museum voor € 30,00. Het kan ook besteld worden bij NAi boekverkopers.

Meta Slider Pro ‹ Van Eesteren Museum — WordPress Presentatie Coalitie-akkoord