Van Eesteren Museum op de Uitmarkt

Ook dit jaar staat het Van Eesteren Museum weer op de Uitmarkt met een kraam. Op zaterdag 24 en zondag 25 augustus vertellen onze medewerkers daar graag over de tentoonstellingen, wandelingen, fietstochten en alle andere activiteiten die wij voor het culturele seizoen 2019-2020 op stapel hebben staan. Kom ook langs en laat je informeren.

Uitmarkt 2019
Op de Uitmarkt 2019 informeren onze medewerkers over het Van Eesteren Museum en onze jaren 50 Van Eesteren Museumwoning, over het verhaal van architect en stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren, zijn ideeën en uitgangspunten voor wonen en werken, over de wederopbouw en woninginrichting volgens de Stichting Goed Wonen, en over alle activiteiten die wij voor het komende culturele seizoen op stapel hebben staan. Waaronder de huidige tentoonstelling Zeitgeist Bauhaus, de bijbehorende Zeitgeist-Bauhauswandeling, speciale thema-wandelingen en fietstochten door Amsterdamse Tuinsteden, vaarsafari’s, lezingen en Van Eesteren Gesprekken, workshops, educatieprojecten en nog veel meer.

Tijdens de Uitmarkt werkt het Van Eesteren Museum samen met Museum Het Schip. Je vindt ons op de museummarkt waar wij een kraam delen,waarin de architectuur van toen en nu centraal staat. Kom langs en laat je informeren!

Nu te zien in het Van Eesteren Museum: tentoonstelling Zeitgeist Bauhaus
Bezoek dit najaar ook onze tentoonstelling Zeitgeist Bauhaus: t/m 8 december 2019, elke donderdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur te zien in het Van Eesteren Museum. Een tentoonstelling waarin uitgebreid wordt ingegaan op de ervaringen van Van Eesteren met het Bauhaus, hoe deze ervaringen zijn visie op architectuur en stedenbouw voorgoed veranderden en wat daarvan te zien is in zijn AUP. Klik hier  voor meer informatie over Zeitgeist Bauhaus.

Uitmarkt

Vaartocht Van Eesteren Museum door Amsterdam Nieuw-West. Foto: Marjori Hong (www.gefladder.nl).