Van Eesteren Paviljoen begint vorm te krijgen

Ruim een maand na het slaan van de palen en de onthulling van het gele bouwbord in januari is de betonnen fundering gelegd en verrijst de houten opbouw van het Van Eesteren Paviljoen. In de eerste week van maart werden de houten balken en panelen voor het bouwpakket op de bouwplaats afgeleverd.

In de loop van maart zetten timmerlieden de houten opbouw in elkaar en begon het paviljoen aan de noordoever van de Amsterdamse Sloterplas in korte tijd een concreet bouwwerk te worden. In de laatste week van maart werden de vensters geplaatst. Het Paviljoen is nu glasdicht. In april werd de vloer gestort.

Op vrijdag 12 mei 2017 waren de medewerkers van het Van Eesteren Museum uitgenodigd om binnen kijken in het Paviljoen. Een ieder kon een goede indruk krijgen van de ruimtelijke werking van het gebouw, wat geheel past in het idee ‘licht, lucht en ruimte’. Het interieur wordt nu verder afgewerkt. Hieraan wordt nog verder gewerkt tot in de zomer.

Een ieder die langs loopt of fietst kan nu zien dat er iets gaat komen en vol verwachting zien we het paviljoen verder groeien.

 


Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook

Uitgelicht

Winnaar Yücel


van Eesteren Museum